Viață

Obligat? Forțat? Silit?

Eu sunt un neascultător, un nesupus şi drept consecință am fost pedepsit.
Fiindcă stărui în neascultarea mea astăzi mi s-a comunicat, cu dată exactă, că voi fii obligat să mă conformez.

Şi care e vina mea? A, vina mea este că nu gândesc ca ei. Cred că nici nu-i interesează să gândesc ca ei, ci să fac ce mi se cere. Dintotdeauna am fost o fire liberă, am gândit cu capul meu şi da am greşit mult, dar pe mâna mea…

Hai să fac un efort şi să-mi asum eu riscul(ei nu se fac responsabili dacă pățesc ceva, nu-şi iau angajamentul să-mi susțină familia) o dată, fie de două ori, dar tot la 4 luni?

Vremuri sumbre

Am citit foarte multă literatură despre sistemul acela impus cu forța în țara noastră şi detest acea formă de subjugare a omului.
Urăsc din tot sufletul sistemul acela şi pentru că Dumnezeu ne-a creat liberi să decidem.

Astăzi ei îmi iau un drept, mâine un altul. Cine poate spune unde se vor oprii? Nu-s de mult timp apuse vremurile când aici în Europa erai la discreția lor, nu te putea nimeni apăra.

Decizia aceasta e o răzbunare oarecum, pentru cei care au fost cuminți și ascultători, dar oare dacă vreunul dintre ei nu vrea să continue, nu-i așa că este retrogradat și pierde și el toate drepturile? E o amăgire. În definitiv, plebea nu valorează nimic în ochii lor. Deși clamăm că poporul, oamenii, viețile care pot fi salvate.

Nu cred că e semnul nu ştiu cui, nu cred că păcătuiesc, nu cred că-mi pierd mântuirea, nici că devin uriaş. Efectiv nu am libertatea să întind brațul.
Poate că nu mă va afecta deloc sau poate că, calitatea vieții mele va avea de suferit…

Numai Domnul

Ce pot eu să fac? Un nimeni, un slab asta sunt. Nu mă pot lupta cu ei. Nu-mi pot apăra nici nevasta, nici copiii de ei, de brațul lor întins.

Ce pot face? Mă voi ruga lui Dumnezeu!
Dumnezeu e mai mare ca ei, e peste ei. Poate mă va scăpa, ne va scăpa. Dacă nu… vom trăi mai departe în prezența Lui şi aici şi dincolo.

Ajutorul ne vine de la Domnul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *