Biserică,  Slujire publică,  Tineri

Weekend cu tinerii în România

Am avut parte de un sfârşit de săptămână deosebit, deşi obositor (martie 2022). Am călătorit în jur la 2000 de km, am vizitat locuri frumoase şi am interacționat cu oameni minunați.

Aproape 30 de tineri majoritatea din Biserica Maranatha Kapfenberg, am hotărât că e benefic să ne rupem din timpul nostru şi să slujim Domnului în România, țara de origine.

“Frații lui Onisim”

Joi seara ne-am pornit spre România şi am înnoptat în capitala banatului, Timişoara. Aici a fost prima noastră lucrare social-umanitară, la Centrul de recuperare socială a minorilor “Frații lui Onisim”. Pastorul Bisericii noastre pentru că se afla în oraş a venit împreună cu noi la Centrul de recuperare.

Vizita la centrul condus de pastorul Jean Chiforanu, ne-a oferit ocazia să luăm contact cu copilaşi care au fost abandonați de părinți şi să-i ajutăm cu puținul nostru. Bugetul centrului e format exclusiv din donații.

Cât de familiar se comportă tinerii cu copiii. Alături sunt şi pastorii Suingiu şi Chiforeanu

În compania acelor băieți, ne-am simțit deosebit şi preț de câteva zeci de minute, pe bucata de asfalt din incintă, a început joaca. Am remarcat bucuria acelor copii, pentru că pentru un copil atenția şi timpul pe care il oferă un adult e mai important decât ciocolata şi chipsul oferit.

Pe malul Dunării

Seara zilei de vineri, ne-a găsit în oraşul Orşova din județul Mehedinți. Am fost găzduiți la Biserica Tabor situată în centrul localității. Aici aveam să râmânem până duminică, după slujba de dimineață, când ne-am pornit spre casă.

Platou deasupra oraşului Orşova

Părtăşia deosebită din fiecare seară pe care am avut-o unii cu alții şi cu tinerii care sunt acolo în Tabor (în mod special cu David Urs, cel care s-a ocupat de noi într-un mod exemplar) a făcut ca târziu în noapte să stingem luminile. Am legat prietenii cu tineri deosebiți, cu care ne dorim să colaborăm şi să slujim împreună Domnului.

Sâmbătă, după ce am făcut cumpărături, ne-am împărțit în două grupe şi am vizitat câteva familii mai nevoiaşe. Am putut vedea nevoile materiale care există în multe familii din sudul României, dar şi suferința unora dintre ei. Suferința e mai greu de îndurat, condițiile materiale pot fi depăşite mai uşor.

După amiaza zilei ne-am rezervat-o pentru o excursie cu şalupele pe Dunăre. Nu trebuie să ratezi experiența aceasta dacă mergi în Orşova, atât deplasarea cu şalupa e interesantă, cât şi vizitarea acelor obiective turistice impresionante prin însemnătatea lor.

Fotografia de grup în fața clădirii Bisericii

Duminica am participat la slujba Bisericii Tabor, unde tinerii au slujit prin cântare. În cadrul slujbei a fost oficiat un botez nou testamentar, pastorul Darius Zaharia a avut bucuria de a-şi vedea fiul cel mare cum încheie legâmânt cu Domnul.

De remarcat mărturia unei familii care a intrat în apă la o lună după ce şi-a înmormântat fiul preadolescent. Viața uneori ne culcă la pământ, important e să privim spre Dumnezeu şi să-L lăsăm să lucreze în viața noastră.

Tinerii în cadrul slujbei de botez

Luni dimineață am ajuns acasă. Ne aşteptau familiile, dar şi activitățile cotidiene.

Excursia a fost un maraton, pentru că aşa se întâmplă întotdeauna, vrei să faci multe într-un timp foarte scurt. Au fost oricum momente deosebite pe care nu le vom uita, experiențe pe care dacă nu te rupi de cotidian, nu le trăieşti.

Domnul a fost bun cu noi şi ne-a protejat. Am ajuns cu bine acasă, deşi se pare că am contactat ceva virus, cei mai mulți dintre noi am stat câteva zile la pat.

P.S. Tinerii cu care am fost plecat (o parte dintre tinerii Maranatha Kapfenberg) sunt tineri deosebiți. De fapt Domnul mi-a dat harul să slujesc o generație care are pasiune pentru Dumnezeu şi pentru slujirea semenilor. Mulțumesc Sarei Suingiu pentru organizare.

P.P.S. Lucrarea care se face în localitarea Orşova şi în împrejurimi e o lucrare măreață. Aşa trebuie să fie tot ce facem pentru Hristos. Oricum Tabor Orşova prin prezența ei în oraş oferă ce trebuie să ofere fiecare Biserică în locul unde e prezentă, şi anume: speranță. Acolo unde Hristos e prezent, prin credincioşii Lui, moartea dă înapoi, întunerecul dispare şi lasă loc păcii şi armoniei.

Lăudat fie Isus Hristos!

Alături de David şi Robi
Transmisia live a slujbei de botez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *