Tineri,  Viață creştină

Despre înnoirea spirituală

Oamenilor în general, și tinerilor în particular, le place noul. Facem tuning la masini, ne schimbăm look-ul. Cumpărăm haine, copiem vedete. Ne dorim experiențe noi, suntem în stare să dăm bariere la o parte.

Aceste aspecte amintite mai sus transmit un mesaj. Mesajul e despre noi, în primul rând. Căutând înnoirea de fapt căutăm împlinirea. Nu ne mai satisface azi ce am făcut-o ieri. Tânjim după ceva mai mult decât am primit astăzi și zilele trecute.

Căutarea aceasta înfrigurată să schimbăm, să înnoim, să dobândim, ceva ce nu avem, e un semn al nedesăvârșirii noastre. Umanitatea noastră imperfectă așteaptă cu nerăbdare să ajungă la desăvârșire. Desăvârșire posibilă doar prin Hristos.

Împlinirea profundă poate fi realizată prin înnoire. Nu prin înnoirea garderobei. Nici a mașinii. De fapt chemarea creștinului e să exceleze în cele spirituale. Accentul nu trebuie pus pe uman, pe aici, și pe acum. Nu trebuie să lăsăm lucrurile să ni se întâmple, ci trebuie să muncim pentru atunci și pentru acolo.

Tu poți fi un mai bun om de afaceri, poți fi mai profesionst la locul de muncă, poți să cumperi case mai bune și să conduci mașini mai tari, căutând mai întâi înnoirea sufletului.

Caută să înnoiești interiorul. Sufletul să-ți fie mereu ”tânăr”. Mintea ta determin-o să aibă o gândire înnoită prin Duhul Domnului.

Îți urez să cauți înnoirea și să te lași înnoit. Implică-te în activități spirituale care să conducă spre înnoire. Aș spune și că înnoirea poate fi asemănată cu o updatare. Să fi la zi cu “actualitatea” spirituală. Nu doar o actualizare a informațiilor, ci mai mult decât atât, o actualizare a trăirii pe placul Domnului Hristos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *