Viață creştină

Oameni înnoiți într-un an nou!

Anul 2020 s-a dus. E istorie deja. Şi nimeni nu-l regretă. Am intrat într-un an nou, de la care cu siguranță avem așteptări.

Este anul acesta un an nou? De ce ar fi, dacă noi suntem aceeași, dacă ridurile nu ne-au dispărut de pe față, dacă părul „ne vorbește” de toamnă (în plină iarnă), dacă mașina pe care o conducem e tot
cea de anul trecut sau munca pe care o prestăm și școala pe care o vizităm, nu au suferit modificări?

Vorbim despre anul nou ca fiind nou doar din punct de vedere calendaristic. Începem sa numărăm iarăși luna întâia, a doua din anul cu numărul 2021.

Dacă aspecte importante din viața noastră nu necesită (neapărat) înnoire, cum ar fi schimbarea domiciliul, schimbarea profesiei sau a afacerii, există un domeniu pe care nu ne permitem să-l neglijăm, altfel ne jucăm destinul. Domeniul la care fac referire -cel spiritual- nu ne este străin. Acest domeniu spiritual ne afectează celelalte compartimente ale vieții, iată unul dintre motivele pentru care acest parte însemnată a vieții noastre necesită atenția noastră sporită.

„..chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi.” 2 Corinteni 4:16

Pavel vorbea despre înnoire nu în termenii unui îndemn, ci în termenii unei certitudini: viața noastră interioară se înnoiește acum și aici simultan cu învechirea trupului, acest înveliș exterior al sufletului.

Așa trebuie să fie preaiubiților..

Dați-mi voie să vă salut în felul următor: La mai multă înnoire spirituală în acest nou an!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *