Tineri,  Viață creştină

Lupta noastră cea de toate zilele

Începând din Eden, omul a trebuit să lupte pentru a supraviețui. Deși Dumnezeu le-a dat primilor oameni doar o poruncă, ei nu au respectat-o, astfel au pierdut lupta. Dramatica situație și greșita alegere a lui Adam și a soției lui au condamnat omenirea la dezastru. Și de atunci sunt doar lupte.

Lupte de toate felurile

Luptă cei mici să facă primii pași, se agață de tot ce simt stabil atunci când se simt în pericol de a cădea. Luptă adolescenții pentru a fi recunoscuți de grup, pentru a fi acceptați. Luptă și tinerii chiar cu părinții lor pentru a dobândii independența pe toate planurile. Ne luptăm pentru o slujbă bună, pentru o situație financiară deosebită. Unii au luptat pentru inima tinerei, sau a tânărului cu care au dorit să se căsătorească.

Ne luptăm cu kilogramele în plus pentru că nu am știut să ne înfrânăm la momentul potrivit. Se luptă omul și cu cancerul. Poate că mulți, cei mai mulți piert ”bătălia” aceasta.

Lupta cea mai importantă

O luptă s-a conturat ca ce-a mai importantă luptă, de fapt ne întoarcem după mii de ani să ducem și noi ca protopărinții noștrii, lupta ascultării de Dumnezeu. Lupta de a ne subordona voii Lui.

Lupta nu e ușoară, oricât am spune că Adam și Eva au fost slabi, dar dacă eram noi.. Oh, Dumnezeu ne dă ocazia zilnic să demonstrăm, și sunt momente când ne este rușine de noi înșine. Îndrăzneți ca Petru altădată, promitem ascultarea și ne trezim doar când cocoșul a cântat a doua oară.

Lupta cea de toate zilele, e dură pentru că Diavolul e furios, mincinos, viclean și nerușinat. Ne lovește unde ne doare mai tare. Ne adulmecă cu plăceri care ne fac să transpirăm, să ne întrebăm de două ori dacă chiar merită să nu încercăm..

Lupta e dificilă, pentru că prin vene ne curge sânge, totul din noi strigă după păcat. Omul carnal, firea pământească dorește acum și aici. Nu vrea nici piroane, nici post, ce să mai vorbim de rugăciuni și din acelea stăruitoare ca ale Fiului, cu strigăte mari și cu lacrimi.

Aș putea radiografia lupta și să prezint mai mult din realitatea ei, dar scopul meu nu e glorificarea ispitei, nu vreau să spun că suntem condamnați la eșec pentru că aș minții. Vreau să spun altceva. Vreau să spun că deși e greu, deși lupta se duce cu sudoare, cu o încrâncenare extremă, spunea apostolul că noi ”suntem mai mult decât biruitori”.

Luptele se câștigă doar într-un singur Nume: Isus

Biruința în luptă stă nu în resursele noastre, ci în Isus. Dumnezeu ne înlesnește victoria. Duhul Sfânt ne echipează și autorizează să învingem. În fiecare zi. În fiecare oră. În fiecare minut.

Secretul lui Samson a fost părul netuns. Succesul creștinului e jertfa lui Hristos. Câtă vreme Samson a păstrat legământul, a biruit filistenii. Atâta timp cât noi privim la cruce, ne revendicăm ca fii ai Regelui, fii ascultători, fii smeriți care Îi recunoaștem Lui meritul victoriilor noastre, lupta noastră cea de toate zilele va fi adjudecată.

Să nu uităm, nici Numele, nici Persoana, nu a unui mare, ilustru, pastor, preot, evanghelist, ci să nu uităm că doar pin Domnul nostru Isus Hristos, ne câștigăm bătăliile cu Satan, cu sistemul lumesc, și chiar cu noi înșine.

Da, fotografia aleasă pentru articol e sugestivă. Pe genunchi se câștigă luptele, dar doar în Numele lui Isus. Cu Scriptura în mâini și în inimă biruim, în Numele Unsului. Postul slăbește puterea firii pământești, în Numele lui Hristos. Fără Hristos, poți și post să aduci, și Scriptură să cunoști, chiar genunchii să-i pui jos, dar e în zadar. Isus e garantul biruinței noastre.

Rostește Numele Isus, și supune-te Lui. În Numele Lui vei birui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *