Avem niște restricții. Ce facem cu ele?
Căderea omului în păcat a arătat cât se poate de clar că drumul pe care l-au ales primii oameni e un drum care duce la autodistrugere. Păcatul lor a fost neascultarea de reglementarea stabilită de Dumnezeu cu privire la pomul cunoștinței binelui și răului.
Astăzi, nu Dumnezeu legiferează în mod direct ca să păstrăm distanța fizică sau să purtăm mască, ci oamenii. Neascultarea de aceste restricții nedorite a atras moartea asupra unora. Alții au experimentat forme mai ușoare sau mai grele ale virusului Covid 19.
Dezbinați de Covid
Societatea e împărțită. Bisericile sunt împărțite. Ce e de făcut? Unii se supun orbește alții se împotrivesc cât pot. Am observat că, deşi ne poziționăm împotriva purtării măștii totuși o purtăm. La fel stau lucrurile la muncă. În cadrul slujbelor religioase?
Cei mai vocali dintre noi afirmă că nu se tem deloc și că ei sunt independenți (a se citii liberi), despre ceilalți (care respectă regulile) nu zic, dar poate că arată în mod indirect o ușoară formă de dispreț. Să nu lăsăm ca această situație să ne dezbine pe noi creștinii, ci uniți în scopurile noastre sfinte să-L glorificăm pe Dumnezeu și să urmărim armonia dintre noi.
Nu suntem prigoniți
Mintea omului e capabilă de multe. Teoriile conspiraționiste par deliciul multor creștini. Adevărul 100% despre virus îl știe doar Dumnezeu, dar indiferent ce credem despre situația globală, creștinilor nu uitați că, suntem chemați să nu ne supunem autorităților când acestea ne cer sau impun o dezicere de Dumnezeu sau/și o închinare la idoli.
Astfel stând lucrurile putem susține cu tărie că toate reglementările guvernanților nu au scop prigonirea noastră pe motive religioase, ci doresc protejarea noastră a tuturor.
Reguli sanitare nu piedici pentru închinare
S-a recomandat să nu mai dăm mâna unii cu alții, să păstrăm distanța fizică, să purtăm mască. Elementele Cinei Domnului ca azima/pâinea și mustul/vinul (depinde de confesiunea creștină) se cer a fi servite separat, nu în aceeași tavă sau pahar, ci fiecare să aibă recipientul (paharul/pungulița) lui. Care din aceste restricții contravin principiilor Bibliei? Din punctul meu de vedere nici una. Ba dimpotrivă cred că nu era necesar să vină statul să ne spună că e indicat să nu bem sute de oameni dintr-unul sau mai multe pahare.
Iubirea pentru Dumnezeu și pentru aproapele, care definește cel mai pregnant caracterul creștinilor, nu are nevoie de un contact fizic (darea mânii sau îmbrățișarea) pentru a se putea manifesta. Purtarea măștii nu ne împiedică să cântăm sau să ne rugăm. Reverența noastră față de Dumnezeu și nici unitatea Bisericii, nu se arată prin împărtășirea cu Trupul Domnului și cu sângele Său mâncând și bând sute de oameni din aceleași obiecte (farfurie și pahar).
Așadar, pare mai degrabă din partea noastră o abordare de orgoliu, de nesupunere și încă odată spun, dacă suntem așa de convinși că nu trebuie să respectăm ce spun cei din Guvern, de ce la magazine, la muncă, peste tot ne ducem echipați corespunzător?
Arătăm ce credem și cine suntem
În definitv, ce ne scapă nouă, e tocmai faptul că acum avem ocazia să arătăm că noi, creștinii, iubim pe toți oamenii și suntem un factor care promovează trăirea în armonie și în siguranță a tuturor.
Supunerea noastră vorbește și despre cât de bine Îl înțelegem pe Dumnezeu și principiile enunțate de El în Carte. Cred că e necesară apropierea de Scripturi cu smerenie, căutând să identificăm voia lui Dumnezeu în această pandemie.
3 Comments
Vlad Anna
Fffffb punctat ,Domnul sa ti dea putere si biruinta in propovaduirea evangheliei,si apararea adevarului .
Răzvan Bonaț
Chiar așa este în situația prin care trecem. Avem oportunitatea mai mult ca oricând, să arătăm ce credem și cine suntem.
Foarte frumos punctat și explicat.
Domnul Isus să te binecuvinteze frate Samuel.
Pingback: