Uncategorized

Ce-ți doresc eu ție dulce Românie..

  • Îți doresc să nu-L mai negi pe Dumnezeu și să nu mai lupți împotriva Lui

Generația părinților mei mai merg la Biserică. Generația mea, în marea ei majoritate neagă existența lui Dumnezeu. Unii dintre politicienii care vor să se afirme acum, care vor să se angajeze în restaurarea țării, sunt împotriva lui Dumnezeu pe față. În numele toleranței și nediscriminării, vor îngropa o țară care și așa din punct de vedere moral e la pământ. Degeaba salvezi o țară economic dacă te angajezi în același timp să o cobori mai jos din punct de vedere moral. Ce nu au reușit comuniștii cu forța oare vor reuși politicienii prin constituție? Între comunism și progresism nu am ce alege. Același rău, se întâmplă țării și culmea de la cei care detestă comunismul roșu, așa zișii capitaliști.

  • Îți doresc să nu mai Îl confunzi pe Dumnezeu cu tradițiile și cultura strămoșească

Adineauri vorbeam de cei care se poziționează fățiș împotriva Creatorului. Acum îmi îndrept atenția spre creștinii care nu reușesc să-L identifice pe Dumnezeu din mulțimea de obiceiuri. Poate că deserviciul țării e făcut și de cei amintiți acum.

Dumnezeu vrea să-L iubim pe El mai presus de cultura strămoșească, de ideea că așa am primit credința. Se prea poate ca și la evanghelici să găsim dezvolatată o tradiție stufoasă care ni-L ascunde pe Dumnezeu. Să nu ne trezim că apărăm un cult, o formă. Dumnezeu se descoperă atât de simplu. Nu trebuie nici mijlocitori, nici mătănii, nici chiar fapte prin care să-I căutăm favoarea. Pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, trebuie o inimă sinceră, niște genunchi plecați și o Scriptură în mâini.

  • Îți doresc să înveți cum să folosești libertatea

Deși de 30 de ani suntem eliberați de sub opresiunea comunismului, se pare că încă nu am învățat să folosim libertatea. Cel puțin marea majoritate folosește libertatea să se autodistrugă, nu să se dezvolte ca indivizi. O națiune ținută în lesă, când a scăpat din strânsoare a devenit o națiune care îmbrățișează cu nesaț, fără discernământ, tot ce i se oferă.

Oriunde te uiți vezi o foame de îmbogățire. Oameni care fac un scop în sine din înavuțire. De 30 de ani, politicienii nu au avut alt scop decât să adune pentru ei și familiile lor. Odată ajunși acolo au împărțit favoruri apropiaților. Nu doar politicienii, ci toți care au avut ocazia s-au luptat și încă o fac pentru a-și spori averile.

O națiune opresată, limitată la două ore de emisie TV, s-a dezlănțuit acum. Stăm cu orele pe zi în fața televizoarelor să consumăm divertisment fără perdea, de cea mai joasă speță. Auzim mai multe sunete decât cuvinte, sunete ce trebuie să mascheze înjurăturile și vulgaritatea. Și culmea cei din platou se hlizesc fără nici o reținere. Revelioanele românilor sunt pline de manele și maneliști.

Am întors spatele culturii și frumosului. Nu se mai cumpără cărți și nu se mai citește în România. Ne deculturalizăm pe zi ce trece, pentru că nu am fost în stare să administrăm propria libertate.

Libertatea are de a face cu Hristos. El oferă libertate. Doar acceptarea lui Isus Hristos și trăirea fiecărei clipe în prezența Lui, ne ajută să ne folosim cu responsabilitate libertatea.

  • Îți doresc să experimentezi treziri spirituale care să impacteze o Europă din ce în ce mai seculară

Românie, deși imaginea ta descrisă mai sus s-ar putea să ne dezoleze, totuși tu ai în mijlocul tău oameni care-L cunosc pe Dumnezeu și îi sunt devotați, De acolo se așteaptă salvarea ta. Dacă mai e speranță pentru România e pentru că mai sunt în mijlocul ei oameni temători de Dumnezeu, care nu au teamă să afirme principiile Bibliei.

Oamenii lui Dumnezeu, Biserica creștină e pe cale să ațipească. De aceea mai întâi ea are nevoie de o trezire spirituală. La nivel cognitiv, intelectual suntem puternici, trebuie să devenim puternici și în faptă. De 30 de ani Biserica crește intelectual dar parcă a rămas în urmă cu fapta. Starea deplorabilă în care ajuns societatea pare că a afectat și Biserica.

De peste 30 de ani, oriunde au ajuns, românii au format Biserici. În pustiul spiritual al Europei, românii devotați lui Dumnezeu, ca parașutistul din imagine, flutură stindardul credinței în Hristos. Doar o trezire spirituală mai poate salva această generație cufundată în beznă și păcat.

Doamne, binecuvintează România oriunde se află ea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *