Viață creştină

Ești mulțumit cu viața ta?

Grea întrebare.. sau ușoară să fie? Depinde cine ești, unde te afli, ce mentalitate de viață ai adoptat. Oricum viața ta e a ta, tu ești unic și hmm.. da, ar trebui să fii mulțumit cu viața ta.

Am auzit nu o dată că nemulțumirea e păcat. La Biserică așa suntem învățați. Ni se mai spune să fim mulțumiți în nemulțumire. Dacă vrei să pari, sau să arăți că te încadrezi în profilul spiritualului care e mulțumit cu viața lui, vei suprima nemulțumirea din tine, deși ea va continuă să fie acolo, în inima ta. Nu ignora nemulțumirea. Nu o ascunde, ci elimin-o din viața ta.

Vieți total diferite

O viață nu seamănă cu alta. Nici măcar aceeași viață nu-și păstrează pentru totdeauna aceeași poziție, stare. De azi pe mâine se poate schimba viața de neimaginat. Din sărac pot ajunge bogat, din sănătos, bolnav, continuă tu lista.. poate fi lungă, lungă. Așa că revin. Ești mulțumit cu viața ta?

Mărturisitam de multe ori că, o fire bolnăvicioasă fiind, totuși am avut parte de o viață liniștită. Pe alocuri mi-a fost greu, enorm de greu, dar în general pot spune că până în punctul acesta am răzbit. Nu pot spune, pentru că nu cred în astre, cum că ele s-au aliniat pentru mine, dar așa ar spune un necreștin despre mine și nu ar greși. Din pricina vieții pe care am dus-o până acum și din cauză că am mărturisit aceasta, articolul meu își poate pierde din relevanță. Dacă opinez că ar trebui să fii mulțumit de viața ta, m-ai acuza de subiectivism și de faptul că eu nu am dreptul să vorbesc, eu care nu știu ce e în viața unui bolnav incurabil, sau a unui divorțat, sau a unui dependent de narcotice, sau a unuia care ispășește o pedeapsă pentru infracțiuni grave sau mai puțin grave.

Mesajul e pentru fiecare

Dreptul de a vorbi celor care au avut și au o viață relativ ușoară, deja îl am. Ce să mă fac pentru că eu cer să pot vorbi tuturor? Vreau ca mesajul meu să atingă cât mai multe vieți. Puteam să fiu un fățarnic și să nu vă spun vouă ce fel de viață am și am avut. Și nu-mi pierdeam autoritatea. Nu pot să fiu fățarnic, nu vreau să pierd grația divină.

Prietene, în ciuda faptului că relativ viața mea e ușoară, ascultă-mă. Bine, va trebui să definim ce înseamnă ”viață ușoară”, dar asta altă dată. Chiar dacă te poți poziționa deasupra mea ca vârstă, experiență de viață, greutăți îndurate, totuși dacă Dumnezeu în providența Lui te-a pus în legătură cu această platformă pe care scriu, ia aminte. Îți va fi bine.

Da. O spun din nou, răspicat. Apăsat. Cu mai multă convingere decât în primul paragraf. Trebuie să fii mulțumit cu viața ta. Aștepți motive? Argumente? Hai că le scriu mai jos. Sper să te convingă, dacă nu.. Nu vreau să iau în calcul ”dacă nu..”. Nu vreau să plâng nefericirea nimănui. Cine nu e mulțumit cu viața lui, nu e pentru că o duce greu, ci pentru că alege să fie nemulțumit. Hai să vedem ce iasă.

De ce să fii mulțumit?

 • Fii mulțumit cu viața ta că alta nu primești. Nici măcar reîncarnarea aia de care vorbesc unii.
 • A fii mulțumit nu e egal cu a fii nepăsător. Să mă explic voi spune că nimic bun nu vine din rău sau? Nemulțumirea crezi că are atâta forță încât să te determine la schimbare? Fii mulțumit cu viața ta, dar dezvoltă-te. Propune-ți să crești, să fi mai sănătos, să fi mai pocăit, să câștigi mai ușor și mai mulți bani. Nu nu, nu cred că e ascultată rugăciunea aceea să muncești puțin și să câștigi mult. Așa că fă ceva.
 • Nemulțumirea cred că te îngroapă, te apasă. E o povară foarte mare. Ai grijă să nu te sugrume.
 • Fii mulțumit că doar mulțumirea îți dă aripi să zbori. Vei ajunge pe culmile tale dacă adopți o atitudine de mulțumire. Ce greu e să lucrezi cu un morocănos, cu unul care vede doar negru și dezastru. Apocalipsa e o carte din Biblie și care cu siguranță se va împlini, dar nu o anticipa prea mult că nu te va ajuta. Dumnezeu ne-a trimis să predicăm pe Hristos nu Apocalipsa! Vă las un verset ca să întăresc ideea aceasta: ”..dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit..”. 1 Corinteni 1:23a
 • Fii mulțumit prin comparație. Nu de genul acelui fariseu care-și disprețuia conaționalul vameș. Efectiv uită-te la alții care o duc mai rău ca tine. Nu vreau să fiu superficial, dar indiferent cât ai pierdut tot ți-a mai rămas destul. Și.. da, neprihănitul Iov care a pierdut averea, apoi familia și el era un nenorocit plin de bune, totuși a zis că nu l-a pierdut pe Dumnezeu. Dacă pierzi tot, dar îți rămâne Dumnezeu nu ai pierdut nimic.
 • Fii mulțumit cu viața ta și pentru că Dumnezeu a împărțit timpul pe zile și nopți. Aceasta ar trebui să ne vorbească nouă că dacă azi nu am reușit să fim ce trebuie, a doua zi o putem lua de la capăt. Asta nu înseamnă să lași pe mâine ce poți face azi, nici mânia, nici păcatul nemărturisit nu trebuie lăsat pentru a doua zi. Am auzit o predică din cartea Iona cum că Dumnezeul nostru e Dumnezeul celei de-a doua șanse. Așa că fii mulțumit că apune soarele și iar răsare, fii mulțumit că după iarnă vine primăvara pentru că acestea sunt o prefigurare că poți să încerci din nou. Să te schimbi. Să devii un altul, o alta. Sau dacă ai devenit să lucrezi la înnoirea ta, prin credință, prin Duhul Domnului.
 • Fii mulțumit pentru că aceasta e voia lui Dumnezeu. Acesta e cel mai puternic argument din cele amintite. Dacă le uiți pe toate nu mă supăr, dacă-L uiți pe acesta va fi o mare pierdere. Tu ai ca plan de viață glorificarea lui Dumnezeu, fiind însă un om nemulțumit tu creditezi ideile Satanei. El este un nemulțumit cronic. Nemulțumit cu poziția lui. Ce l-a mai costat aceasta. Nu tot ce începe cu ”ne” e păcat, dar sunt multe cuvinte ca necurat, necredincios, neliniștit, nemulțumit care atrag nefericirea noastră. Vezi ca nefericirea ta cauzată de nemulțumire să nu te condamne la nefericire veșnică. Asta ar fi cel mai tragic.
 • Fii mulțumit pentru că mulțumirea ta va atrage binecuvântarea Domnului. Poate ar fi necesar să te uiți în Scripturi să vezi câte beneficii are mulțumirea. Viața ta va prinde culoare când devii mulțumit. Altfel griul, cenușiul, negrul îți va caracteriza viața. Depresia este o tristețe profundă, o lipsă totală de poftă de a trăi. Crezi că mulțumirea contribuie la apariția depresiei sau o ține departe de tine? Nu vreau să fiu supărător pentru unii, ci vreau să fiu de ajutor.

Am ajuns în punctul în care să închei. Sper că articolul nu e prea lung. L-am scris cu speranța că-ți va fi de folos. Primește aceste cuvinte scrise din inima mea pentru inima ta. Doamne ajută!

2 Comments

 • Vlad Anna

  Bogat mesaj! Domnul sa-ti dea harul si deacoperire in Cuvânt ptr semeni. Sa fi de mare ajutor si folos!
  Multumim frumos ptr articolele tale .

 • Samuel Vlad

  Mulțumesc foarte frumos mami!
  Bucuria dumneatale trebuie să fie mare pentru că ai contribuit decisiv la formarea mea spirituală. Mulțumesc❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *