Viață,  Viață creştină

Cum să nu mai producem suferință

Alegem. În fiecare zi alegem ce vom fi mâine. Polițişti sau tâlhari. Oameni ai legii sau oameni ai fărădelegii.

Tyler Moldovan a ales și el. În descrierea sumară a profilului său putem folosi cuvinte ca: bărbat tânăr, 22 de ani, căsătorit, credincios, de profesie polițist. Potrivit informațiilor din spațiul public, Tyler nu doar frecventa Biserica Happy Valley din Phoenix Arizona, ci şi slujea cu darul lui.

Tânărul Tyler a realizat foarte multe până la vârsta de 22 de ani.

  • Acceptarea mântuirii prin jerfta Domnului Isus din calvar e cea mai importantă decizie pe care o poate lua un om vreodată.
  • Căsătoria e una din cele mai mari realizări ale vieții.
  • Moldovan Tyler a ajuns polițist în Arizona, o realizare remarcabilă. Alții de vârsta lui, încă nu și-au găsit rostul pe pământ, încă sunt în căutare, încearcă, sau poate deja s-au resemnat și trăiesc o viață care poate fi asemănată cu un vas ce plutește în derivă.

E. W. a ales şi el. Cine e E.W.? Un suflet chinuit. La câte a făcut, dreptatea ne cere să-l tratăm rece şi crud, Hristos ne cere să-l iubim. De altfel va fi pedepsit conform legilor statului Arizona pe care le-a încălcat. Dumnezeu să aibă milă de el şi să-l mântuiască!

Spuneam că şi E. W. a ales. A ales influențat de anturaj, a ales potrivit cu “aşteptările” mediului în care se învârtea. Cine ştie ce copilărie nefericită a avut. Nu oricine e “în stare” ca să-și serbeze majoratul în închisoare. Contextul în care a crescut nu-l absolvă de faptele reprobabile pe care le-a făcut. Ce har că ne-am născut în familii creștine, unde am primit educație și protecție.

E. W. e mai în vârstă cu 2 ani ca Tyler, are 24 de ani. Cel mai probabil nu e căsătorit, nu are job, poate nici meserie, de mers la Biserică… nu mai spunem nimic. L-am descris pe E.W. în antiteză cu Moldovan Tyler pentru că cei doi tineri fac parte din doua lumi diferite.

Ce are de-a face tânărul ofițer cu tânărul recidivist? Cel din urmă l-a împuşcat de 8 ori pe primul. Citeam azi că Tyler luptă pentru viața lui de peste două săptămâni.

E.W. e pasibil de închisoare pe viață, dar viața lui Tyler e în pericol continuu. Ce zile teribile trăieşte Chelsea, soția tânărului polițist. Ce clipe triste trăiesc părinții, socrii şi toți cei apropiați de familiile Moldovan și Opat. Toate acestea din cauza unor decizii. Da ați citit bine, decizia lui E.W. a fost precedată de o multitudine de decizii greșite.

Învăț de aici că decizia mea greşită de azi mă poate pune pe un drum care în final poate atrage nenorocirea asupra mea (asta e drept până la urmă), dar mai trist este că vor fi mult prea mulți alții care vor avea de suferit. Cât de adevărate sunt cuvintele Bibliei:

“Prindeți-ne vulpile, vulpile cele mici, care strică viile ; căci viile sunt în floare”. Cântarea Cântărilor 2:15

Noi niciodată, dar niciodată nu vom împușca un polițist, dar ce putem spune despre fidelitatea față de Dumnezeu, față de soț, soție? Ce spunem vizavi de atitudinile față de colegi, prieteni, dar relația cu părinții, copiii tăi? Să fim credincioși și Domnului, și celor din jur, doar așa ne vom proteja pe noi și pe ei de răni, de traume și de multă suferință care poate fi evitată.

P.S. Rugați-vă pentru Tyler să-i dăruiască Dumnezeu viață, o viață deplină. Rugați-vă pentru Chelsea, tânăra lui soție, pentru părinții lui Tyler, au nevoie de tărie sufletească şi de un psihic puternic.

Nădăjduim în Dumnezeul atotputernic!

Fotografia este preluată de pe acest site.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *