Viață creştină

Rămâi credincios.. şi vara!

Începutul verii, aduce cu el și încheierea anului școlar și pe modelul acesta, se pare că “am ales” și noi să facem o pauză cu întâlnirile de tineret, orchestră, cor și alte activități spirituale. E deja o regulă nescrisă, care, dacă se vrea încălcată, nu aduce mari realizări.

Perioada aceasta de vară, e o perioadă când și slujbele Bisericilor “se bucură” de un număr mai mic de participanți decât de obicei. Cu toate acestea, în cele trei luni de ”pauză”, omul spiritual nu încetează să existe, dimpotrivă nevoile lui rămân, și se cer satisfăcute. Prin urmare am reflectat la câteva adevăruri de care trebuie să ținem seama și pe perioada verii. Ideile au la bază experiența lui Iosif în Egipt.

Rămâi cu Dumnezeu!

Iosif, vândut de frații săi unor madianiți, a ajuns în Egipt. Departe de casă, de tatăl credincios, tânărul Iosif nu uită că Dumnezeul lui nu trebuie urmat doar în casa tatălui său, ci şi în Egiptul idolatru. Succesul de care s-a bucurat Iosif e direct legat de credincioşia manifestată față de Dumnezeu.

Aproape de Dumnezeu vom rămâne atunci când, vom avea în vedere importanța pe care o dă Dumnezeu Cuvântului Său, rugăciunii adresate Lui şi părtăşiei Bisericii Lui.

Rămâi (peste vară) aproape de Dumnezeu, citind Biblia, memorând-o, studiind-o. Cine neglijează Scriptura, îl neglijează pe Autorul ei. Să ne îndrăgostim de textul sacru şi să devenim mai familiari cu el; nu atât de dragul cunoaşterii lui, cât având în vedere puterea Cuvântului venit de la Dumnezeu.

Fii deosebit de preocupat să te rogi lui Dumnezeu. Gradul de apropiere de Dumnezeu e direct proporțional cu calitatea rugăciunii pe care I-o adresezi. Aşadar, roagă-te Domnului, dar nu o fă superficial, ci întâlneşte-L pe Dumnezeu în rugăciune.

Biserica are slujbe şi peste vară. Fii prezent cât de des poți. Dacă ai mai mult timp liber, nu-l petrece dezvoltând tot felul de activități de relaxare, ci, atunci când e slujbă du-te să te închini. Biserica împlineşte nevoi spirituale pe care nimeni şi nimic nu le poate împlinii.

Păstrează-ți principiile sfinte!

În Egipt, cea mai mare ispită a lui Iosif s-a numit soția lui Potifar, şefa lui. Femeia aceasta l-a cerut pe Iosif şi nu a acceptat să fie refuzată. Datorită poziției ei sociale, consider că era o femeie care folosea tot ce exista în materie de înfrumusețare pentru a se prezenta cât mai bine. Remarca mea se leagă de faptul că, Iosif nu a refuzat-o pentru aspectul ei fizic ci, datorită principiilor pe care le avea.

Păcatul nu ține cont de anotimp şi totuşi, având în vedere concediile pe care le avem, timpul liber, o “relaxare” spirituală care nu ar trebui să fie, diavolul atacă curăția noastră.

Principiile trebuie să reziste unei veri, fie ea şi fierbinți. Păcatul se cheamă păcat şi vara ca şi iarna, şi în Europa şi oriunde altundeva vom mai ajunge.

Principiile Scripturii pe care le-am îmbrățişat trebuie să le sedimentăm mai bine în conştiința noastră, aceasta va da tărie omului nostru lăuntric.

Prezintă-L pe Dumnezeu lumii!

Iosif a avut de ales să-L prezinte pe Dumnezeu lui Faraon sau nu, şi ca un om devotat şi sincer, a făcut public adevărul. Dumnezeu oferă interpretări la vise, nu (omul) Iosif. Deznodământul episodului tălmăcirii visului, îl prezintă pe Faraon declarând: „Fiindcă Dumnezeu ţi-a făcut cunoscute toate aceste lucruri,..”
Geneza 41:39 VDC

Iosif l-a influențat pe Faraon, care a ajuns să vorbească laudativ despre Dumnezeul lui. Eu şi cu tine, vorbind lumii despre Dumnezeu, putem influența oamenii; nu neapărat să vorbească frumos de Dumnezeu, ci să-L recunoască pe Dumnezeu ca Domn şi Mântuitor. Pentru a fi posibil aşa ceva, trebuie să ne deschidem gura, cu îndrăzneală.

Oriunde privim în Sfintele Scripturi, ne apare înainte, chemarea de a-L prezenta pe Dumnezeu lumii. Şi trebuie să facem asta. Cu bucuria celui ce îşi iubeşte Dumnezeul şi e convins că tot ce poate fi mai bun pentru om, e o relație profundă cu Dumnezeu.

Preaiubiți creştini, mesajul Domnului pentru noi acum e acesta: foloseşte timpul verii ca să devi mai spiritual şi mai de folos lui Dumnezeu.

În toamnă, atunci când Bisericile vor fi din nou pline de credincioşi, părtăşia să fie mai caldă, mai profundă. Acest obiectiv se va realiza dacă şi numai dacă, peste vară vom sta aproape de Dumnezeu, ne vom păstra principiile şi vom evangheliza lumea.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *