Tineri

Către voi ”taberiștilor”

Mâine (joi) veți merge în tabără. Ce bine de voi! Gândul meu se va îndrepta mai mereu către voi, însoțit de rugăciunile mele. 

Pentru unii dintre voi aceasta e prima tabără, cel puțin o tabără de felul acesta. 

În tabără va fi cântare, multă cântare, dar cântare de calitate. Ce să faceți când se va cânta? Cântați și trăiți cântarea. Lăsați ca mesajul să vă înalțe spre cer. Cântarea e o formă de închinare. Închinați-vă prin cântare.

Atunci când Dumnezeu te cerceteaza la rugăciune, inima ta se va face mai bună. 

În tabără vor fi rugăciuni, înflăcărate rugăciuni. La rugăciune inimile voastre vor fi cercetate. Fețele tinerilor în rugăciune vor fi brăzdate de lacrimi. Lacrimi de căință, lacrimi de bucurie. Întrebarea mea pentru tine este dacă tu te vei ruga cu înflăcărare. Voi afla la reîntâlnirea noastră dacă rugăciunile tale au fost însoțite de lacrimi, o nu, nu pentru că îmi va spune cineva, ci pentru că voi vedea în felul tău de a fi, de a te purta. Atunci când Dumnezeu te cerceteaza la rugăciune, inima ta se va face mai bună. 

Domnul prin Cuvântul predicat are în vedere să schimbe multe la viața ta.

În tabără va fi Cuvânt. Adevărat Cuvânt. Va fi Cuvânt însoțit de Duhul Sfânt. Cuvântul rostit va ținti inima ta. Domnul prin Cuvântul predicat are în vedere să schimbe multe la viața ta. Dacă îți pare că ești aproape de Isus, se prea poate ca Domnul să aibă mai multe de schimbat la tine. Cuvântul transmis nu va fi cuvântul oamenilor, ci al lui Hristos, așa că tratează cu seriozitate momentele predicării. 

Din tabără se vor întoarce băieți și fete schimbați din temelii. Unii vor face o întorsătură de 180° de la păcat la Hristos, alții vor crește în asemănare cu Hristos. Vor fi și tineri care se vor întoarce cu inima plină de pasiunea slujirii, dar nu conduși de dorința afirmării, ci pătrunși de povara sufletelor nemântuite sau a sufletelor mântuite, dar debusolate. Sunt convins că se vor întoarce astfel de tineri din tabără, singura mea dilemă este cine vor fi acele persoane. Vei fi și tu printre ele?

În tabără va fi și relaxare, jocuri, momente de veselie. Ispita cea mai mare este să te marcheze doar jocurile. Dar nu pe tine, nu pe voi. Voi veți folosi oportunitatea recreerii, dar nu veți face din ea punctul central al taberei. 

Lasă-te atins și transformat de Dumnezeu!

Hristos Domnul va fi în tabără prin Cuvânt, prin Duhul Sfânt. Hristos va folosi însă oameni ca să-ți transmită mesaje. Prețuiește astfel de oameni, pe lideri, pe cântăreți, pe fiecare participant la tabără. 

Și acum la încheiere… lasă-te atins și transformat de Dumnezeu! EL vrea să devii mai bun decât ești, mai plin de pasiune și mai ANCORAT DE CER. Tu vrei? Știu că vrei, dar a vrea nu e suficient, depune efort, fă-ți partea ta, fii responsabil! 

Cu prețuire,  

al vostru frate de departe (și totuși aproape)

Samuel Vlad 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *