Predici

Domnul onorează credința noastră

Aseară, la slujbă, am încercat să transmit Bisericii câteva gânduri din experiența femeii canaanite cu Domnul Isus, din Matei 15. Am surprins faptul că “Domnul onorează credința noastră!” care se manifestă în felul următor:

Identifică corect problema

Spune-i pe nume, fără ocolișuri. Nu te minții singur și nu te înconjura de oameni care te “perie” degeaba pentru că problema ta, nerecunoscută, nu poate fi rezolvată de Domnul

Identifică corect cine te poate ajuta

Isus a putut-o ajuta pe femeie, ea nu a mers la ucenici, ci la Domnul. Dacă recunoști îm El ajutorul tău, nu mai e mult până situația ta se rezolvă

Stăruiește pentru rezolvarea problemei

Femeia nu s-a dat bătută nici după prima, a doua, a treia nereușită. A insistat pentru că știa ce are acasă și sub nici o formă nu dorea ca fica ei să trăiască mai departe sub posesie demonică. Cere și iar cere, bate la ușa îndurări lui Dumnezeu cât timp e nevoie.

Trece peste orice impediment care apare în rezolvarea problemei

Mama fetiței muncită de demon a trecut testul respingerii. Nu i-a fost ușor să meargă între bărbați și să ceară ajutor disperat, dar a făcut-o. Cât timp nu ești dispus să sacrifici orgoliul tău, numele tău, reputația ta, problema ta rămâne, însă atunci când înveți să renunți la tine, să nu-ți mai pese că nu se împlinește planul tău, ci al Domnului, nevoia ta poate fii depășită.

Ce mai stă între tine și rezolvarea problemei tale? Confortul tău? Banii tăi? Relațiile tale? Planurile tale la care nu vrei să renunți.
Domnul Isus e aproape de tine, de inima ta. El e cel care te poate ajuta. Tu însă îți faci partea ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *