Tineri

Cum să biruim în luptele vieții

În celebra vale din cartea lui Daniel, valea Dura, 3 tineri au ignorat porunca celui mai mare om al timpului său, porunca lui Nebucadnețar.
Cei 3 tineri au riscat totul, au mizat pe “cartea” nerespectării ordinului împăratului și au câștigat.
Surprinde faptul că, acești exilați evrei știau la ce riscuri se expun și au fost dispuși să plătească chiar prețul suprem, viața lor.

Întrebarea naturală, firească până la urmă, este cum de și-au biruit teama, comfortul și în definitiv, de ce au fost gata să moară pentru crezul lor, pentru un principiu sfânt legat de închinare?

Au avut un Dumnezeu personal și L-au luat pe Acesta în serios

Tu ai Dumnezeu? Ce fel de Dumnezeu? Unul care îți permite și una și cealaltă? Sau îl ai ca Dumnezeu pe Dumnezeul Bibliei, Dumnezeu care iubește desăvârșit,  care se ține de cuvânt  și cere să mă țin și eu de legământ?

Nu-L trata superficial pe Dumnezeu, ci fii un om serios față de Dumnezeu și te vei bucura și tu de reușite ca a celor trei.

Au investit în relația lor cu Dumnezeu

Nimic nu le-a dat putere să reziste în acea încercare a credinței decât faptul că ei au trăit ani la rând cu Dumnezeu.

Ce semeni culegi. O viață de rugăciune, de post, de adâncire în evanghelie te pregătește pentru marele bătălii spirituale.

Au fost conduși de o motivație corectă

Feciorii ăștia nu au trăit demn și curat pentru că doreau să își impresioneze părinții, sau preotul, nici nu aveau așa ceva lângă ei, ci ei erau motivați ca gloria Lui Dumnezeu să nu fie știrbită. Lor de asta le păsa.

Nouă ne pasă prea mult de imaginea noastră și nu mai știm cum să facem să ieșim noi întotdeauna bine, și pe gloria Lui Dumnezeu, nu dăm doi bani. Oamenii care așa trăiesc nu au cum să treacă marile teste și examene spirituale.

Ia-l pe Dumezeu în serios, investește în relația ta cu El, caută ca în orice situație te afli nu tu să ieși bine, ci El, luptă pentru ca Dumnezeul tău să fie glorificat, și în felul acesta vei câștiga bătălie după bătălie, luptă după luptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *