Viață creştină

Ce facem cu îngrijorările noastre?

În aceste zile de criză, au apărut deja multe mesaje de încurajare. Sunt convins, că mulți vor mai scrie sau înregistra mesaje de acest gen, pentru că această pandemie e departe de a se fi încheiat.

M-am apucat şi eu de scris pe subiect. Nu pentru că nu e deajuns ce s-a scris, ci pentru că sunt convins, că mare parte din lupta împotriva COVID-19, trebuie dusă şi la nivelul minții, adică trebuie să ne liniştim, pentru a putea lupta efectiv împotriva coronavirusului. Stresați şi panicați, suntem victime sigure dacă nu a virusului, atunci a depresiilor şi căderilor nervoase.

În sfera creştină se citează texte, începând cu Psalmul 91 şi 23. Apostolul Petru, atinge şi el subiectul crizelor vieții. El face referire la îngrijorare, oferind credincioşilor o soluție perfectă: Isus Hristos.

Strigarea apostolului este la o acțiune salvatoare, un fapt simplu dealtfel, doar că aşteptarea noastră privind soluțiile, e legată aproape întotdeauna de aspecte complexe şi complicate.

Suntem chemați să aruncăm asupra lui Isus toate îngrijorările noastre. Afirmația lui Petru se încheie cu promisiunea că Isus însuşi îngrijeşte de noi.

Când îngrijorarea, priveşte teama contaminării..

Când îngrijorarea, ia forma unei frământări privind pericolul la care sunt supuşi cei dragi..

Când îngrijorarea, e definită ca o nelinişte interioară, pentru faptul că planurile tale sunt cel puțin amânate de această pandemie..

Când îngrijorarea, se exprimă printr-o perspectivă sumbră, catastrofală a viitorului, din punct de vedere economic..

Atunci, trebuie să arunci asupra lui Isus toate îngrijorările tale.

Părinții caută să îți uşureze din greutate. Soțul/soția şi copii, fac tot ce le stă în putere ca să treci cât mai uşor prin criză. Prietenii te ajută să depăşeşti situația. Dumnezeu însă, devine disponibil, ca tu să arunci asupra Lui TOATE ÎNGRIJORĂRILE TALE. Vei face lucrul acesta?

Grija oferită de Domnul Isus, nu înseamnă automat protecție împotriva efectelor crizei, ci oferirea sprijinului în vederea traversării crizei cu inimă liniştită, fapt ce ajută enorm în depăşirea ei.

“Și aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.”
1 Petru 5:7 VDC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *