Familie,  Merită Citit

Creșterea copiilor în era tehnologiei – Gary Chapman | Arlene Pellicane

Autorii abordează subiectul tehnologiei foarte echilibrat, recunoscând faptul că nu se mai poate fără tehnologie, ba dimpotrivă tehnologia ne ajută foarte mult în unele domenii. În același timp însă, renumiții scriitori remarcă și deficiențele grave care se observă în viața copiilor, care nu sunt ajutați și nici direcționați pentru a controla tehnologia.

Cartea e un câștig și pentru părinții care se simt ei înșiși distrași de ecrane. Atâta timp cât noi ca părinți nu adoptăm pentru noi metodele lui Gary Chapman și a lui Arlene Pellicane, schimbarea privind raportarea copiilor la tehnologie nu se poate realiza.

Formarea unui nou stil de viață privind folosirea tehnologiei de către copii noștrii, va începe cu părinții care au scăpări mai mici sau mai mari în fața ecranelor.

Cert e că lecturarea volumului de față și căutarea implementării ideilor transmise în viața familiilor noastre, va constitui un câștig pentru noi toți. Și aceasta pe termen lung.

Gary Chapman și Arlene Pellicane ne propun o serie de strategii care ne vor ajuta să ne recuperăm familiile din ghearele dependenței de tehnologie. Familiile care (cazurile fericite) nu sunt dependente de ecrane, găsesc în cartea aceasta un real folos pentru a nu ajunge să guste din amărăciunea robiei tehnologiei.

Vigilența părinților va oferi copiilor ajutorul neprețuit de a se forma corect emoțional, social și moral, lucru pe care tehnologia folosită de timpuriu și în cantități mari îl va împiedica.

Lectură benefică! 

 

https://www.ecasacartii.ro/cresterea-copiilor-in-era-tehnologiei.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *