Tineri,  Viață creştină

De ce e neapărat necesar să biruiesc ispitele?

Ți-ai pus vreodată întrebarea aceasta?
Nu e totuna dacă biruiești ispitele sau nu, nici pentru tine, nici pentru Dumnezeu!

Să nu-l ”ajut” pe diavol

Atunci când cazi în ispită şi păcătuieşti, deschizi o uşă pentru o influență şi o putere a diavolului în viața ta, mai mare decât înainte.

Noi oamenii, oricum suntem vulnerabili în fața păcatului, însă cu fiecare păcat comis noi devenim şi mai predispuşi la o stare continuă de necredincioşie.

Căderea repetată duce la slăbiciune spirituală şi pot deveni pe zi ce trece tot mai firesc.

Ne mirăm de ce nu mai putem ierta ca altădată, de ce invidiem pe tot omul, de ce vorbim “fără filtru”, de ce suntem dispuşi să renunțăm la principii? Am deschis uşa întunerecului, am dat prilej diavolului să ne atace şi el nu ratează ocazia.

Lucrez împreună cu Dumnezeu

Atunci când ascult de voia lui Dumnezeu şi biruiesc ispitele, îi dau voie lui Dumnezeu să mă crească spiritual şi să mă folosească pentru gloria Numelui Său.

De fiecare dată când am greşit, în mintea mea a stăruit gândul că Hristos m-a testat (sau a îngăduit ispita) ca să mă poată “urca” spiritual încă o treaptă. Ce dezamăgire pe mine. Am irosit încă o ocazie ca să devin un creştin mai viguros.

Nu poate Domnul să ne încredințeze lucrări şi slujbe mai mari câtă vreme nu trecem examenele pe care le susținem. Aşa că poate unul din răspunsurile la apatie şi plafonare, este că noi cădem în mod repetat la examenul ascultării de Dumnezeu.

În concluzie, să nu tratăm uşor provocările şi ispitele care dau buzna în viața noastră, ci să luptăm prin Duhul Domnului pentru a învinge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *