Tineri,  Viață creştină

Întoarce-te fiule risipitor!

Fiul risipitor din pilda Domnului Isus a frânt inima tatălui său, a adus ruşine familiei, a cheltuit banii fără rost şi a făcut păcate grosolane.

A uitat orice moralitate şi a cheltuit banii cu femeile uşoare. Anturajul lui a fost toxic.

Nu ai nevoie neapărat de prieteni stricați pentru a te destrăbăla, dar drept este că dacă ai asemenea prieteni e mai uşor să-ți distrugi prezentul şi să-ți rişti viitorul.

Faptele tale se vor întoarce asupra capului tău, spune Biblia. Ce seamănă omul aceea va şi secera, e un alt text al Scripturii. Fiul cel mai tânăr a experimentat decăderea. Nu doar morală, ci a ajuns să-şi trăiască zilele înfometat în compania celor mai murdare animale. A ajuns paznic la porci. Porcar. Murdar, în suflet şi în trup. Zdrențuros şi uluit de ce i s-a putut întâmpla.

Cam acesta a fost trecutul fiului risipitor. Jalnic şi insuportabil. Trecutul. Poate că un aşa trecut ai şi tu, sau chiar un prezent. Cuvântul Domnului mai spune ceva şi anume că celui păcătos, care se pocăieşte i se iartă trecutul şi primeşte o viață nouă.

Nu contează ce ai făcut, nici cât de jos te-ai coborât cu faptele tale reprobabile, cu condiția să vii la Tatăl. Durerea din inima Tatălui nu o poți anula, dar o poți vindeca dacă vii la El. Ruşinea produsă poate fi uitată, dacă vii la Tatăl.

Fiul risipitor a luat o decizie, cea mai importantă decizie. A fost cercetat, şi-a dat seama de mizeria din viața lui. A regretat tot ce a făcut şi s-a întors. Fără pretenții.

Isus nu e trădat aşa de tare de faptul că ai căzut, ci pe El îl doare enorm că rămâi acolo, departe de casă, la porci. Tu eşti înfometat după dragostea Tatălui, ce vei face?

Tragicul situației nu e plecarea de acasă şi trăirea în desfrâu, ci neîntoarcerea, lipsa căinței, a regretului.

Dacă ai frânt inima Tatălui prin neascultare, vindec-o prin pocăința ta. Sângele Lui Isus spală şi azi de păcate. Tatăl stă în poartă şi se uită după tine, se întreabă: “Oare când se va întoarce fiul meu?”.

Diavolul vrea să te țină legat, în păcat. Isus te aşteaptă să vii la El aşa cum eşti. Vei fi reabilitat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *