Tineri

Ce fac cu viața mea?

Pornim de la ideea că nu râmânem aşa cum suntem.

Nu putem să ne conservăm, nici faptele bune, nici reacțiile de lăudat, nici chiar acțiunile pentru care am fost vorbiți de bine. Şi dacă nu ne putem păstra starea pozitivă, starea de bine înseamnă că ori coborâm ori urcăm.

Ne înfrumusețăm sau ne urâțim la caracter? Depinde. Depinde de ce? De tot ce ne înconjoară. De tot ce facem şi de tot ce ni se întâmplă şi lăsăm să ne afecteze.

Întelectual, creştem sau murim?

Dacă doar facem scroll, nu punem mâna pe o carte, nu ascultăm o altă perspectivă decât cea pe care o avem noi, dacă nu ne solicităm mintea, nu, nu vom creşte. Uităm şi matematica elementară, nu ne aducem aminte unde am pus cheile, da chiar tineri fiind.

Profesional, evoluăm sau ne plafonăm?

Poate fi o plafonare faptul că ani la rândul stăm în aceeaşi firmă sau pe acelaşi post. Se poate avansa. Ne putem dezvolta, la o muncă mai uşoară, poate mai bine plătită, dar pentru aceasta trebuie să nu ne mulțumim că am învățat să facem munca respectivă şi că pe lângă mai putem face şi ce dorim. Nu te plafona, nu acum, vremea nu în care trăim cere ca să fim calificați multiplu, să ştim să facem mai multe treburi.

Relațional?

Ce poate spune soțul sau soția despre cum eşti tu vizavi de el sau de ea? Da prietenii? Cum te raportai acum câțiva ani sau câteva luni la cei din jur? Ce s-a întâmplat între timp? Eşti sau nu o binecuvântare pentru cei din jurul tău?

Spiritual, stai mai bine ca ieri?

Mai direct: eşti mai pocăit ca zilele trecute? Aduci mai multă roadă pentru Isus, pentru Împărăție? Dorm spiritual sau pot mărturisii despre succesele spirituale ale prezentului?

Nu te amăgi vorbind cine ai fost sau ce ai făcut împreună cu Dumnezeu şi pentru Dumnezeu ieri dacă azi eşti ruginit, nu mai ai pasiune, nici râvnă.

Trebuie să cresc în cunoaşterea lui Isus, să practic mai mult şi mai des disciplinele spirituale, să fiu plin de Duh ca să pot să fiu mai spirituale, mai aproape de Domnul.

Fă din viața ta ceva care să conteze pentru Dumnezeu, pentru tine, dar şi pentru ceilalți din jurul tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *