Tineri,  Viață

Nu mai fă jocul diavolului

Ispita diavolului pentru cei mai mulți tineri este să aibă despre sine o părere prea bună. Ei sunt cei mai deştepți, cei mai frumoşi, ei au cele mai bune relații. Din păcate chiar dacă eşti frumos/frumoasă, tu te lauzi cu ceva pentru care nu prea ai făcut nimic, e darul lui Dumnezeu.

Tu eşti un tânăr/ o tânără pe care diavolul nu l-a păcălit cu mândria, dar l-a amăgit cu negativismul. Tu te uiți în oglindă şi nu-ți place ce vezi. Tu nu-ți stabileşti aşteptări pentru că nu vrei să fii dezamăgit. Pentru tine cerul nu e albastru şi tu vezi destinul total compromis. Culoarea ta preferată e negru. Totul e cenuşiu, întunecat.

E foarte posibil să fi trăit într-un mediu negativ. De prea multe ori visele tale au fost frânte, speranțele ți-au fost spulberate. Tu tragi după tine un bagaj al nedreptății. Prea multă sămânță de neîncredere ți-a fost semănată în inimă. E greu să vezi viața în culori, când  acuarela ta conține de ani de zile doar alb şi negru.

Ce poți face tu e să continui să nu ai încredere în tine, să te izolezi amintindu-ți că au avut dreptate cei ce la nesfârşit ți-au repetat că nu eşti bun de nimic. Poți să refuzi orice dialog, să reduci socializarea reală. Poți să continui să vezi viața cu ochelarii neîncrederii, dar trebuie să afli astăzi că dincolo de bula în care trăieşti tu, viața e altfel. E foarte important să mai afli că planul lui Dumnezeu pentru tine e total diferit.

Dacă vei îndrăzni să iei Biblia în serios, vei accepta că viața nu trebuie privită în mod fatalist. Cerul e albastru, soarele evidențiază multitudinea de culori de care eşti înconjurat. Există bucurie pe care tu trebuie să o experimentezi. Sunt persoane cărora dacă le-ai da o şansă, ai vedea că te prețuiesc şi cred în valoarea pe care Dumnezeu ți-a dăruit-o.

Priveşte viața prin perspectiva Evangheliei. Lasă-te pătruns de Duhul Domnului. Nu-ți irosi zilele, bucură-te de acum, de aici, de oamenii care i-a pus Dumnezeu lângă tine. Depăşeşte-ți trecutul, lasă în urmă durerile şi experiențele care te sufocă. Revino în grupul care te aşteaptă, locul tău nu e la izolare.

Ridică capul, trage aer în piept. Înfruntă viața. Trăieşte cu încredere. De tine depinde fericirea ta, oricât s-ar strădui unii să te îngroape. Alegerile tale pot fi discreditate de unii, dar tu şi doar tu hotărăşti dacă alegi calea pustiului sau laşi ca bucuria să dea peste, să se vadă pe chip, să radieze pe față.

Dă-I credit lui Dumnezeu şi trăieşte în prezența lui. Vei vedea că bucuria Domnului e molipsitoare.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *