Biserică,  Tineri

De ce ai renunțat la Hristos?

O, ce întrebare grea. Ce intrebare. Tristă întrebare pentru că ne arată o realitate existentă în viața unora care L-au cunoscut pe Hristos.

Întrebarea e binevenită pentru că ea confruntă direct o stare care, în Numele lui Isus Hristos, prin puterea Duhului Sfânt poate fi schimbată.

Oare așa să fie?

Mai întâi ai spus că tu nu ai ceva cu Hristos, ci cu Biserica. Nu te potriveai în peisaj. Stilul de închinare părea un motiv al retragerii tale.

Biserica se pare că avea reguli cu care tu nu rezonai. Poate că stilul e acceptat de tine, nici cu regulile nu ai nimic. Oamenii din biserică au ”ajutat” la îndepărtarea ta. Bine, nu toți oamenii, doar unii. Cert e că ai început să frecventezi mai rar, apoi pa și ne vedem pe social media? Sau prin mall?

Astăzi locul tău e gol. Locul tău e liber. E posibil că un altul sau o alta șed la propriu pe banca pe care tu altă dată luai loc. Nimeni nu te poate înlocui însă pe tine. Tu ești tu. Unic. Unică. Locul tău e în biserică. Tu știi bine acest fapt.

Părăsind Biserica, îl părăsești pe Hristos. Și asta doare. Îl doare pe Hristos, pe mama, pe tata. Trebuie să-i doară pe frații și prietenii tăi, pe pastor și oamenii cu care te-ai închinat împreună.

Nu merge fără Biserică

Istoria ta și a altora ca tine, confirmă faptul că nu, nu poți trăi aproape de Hristos despărțit de Biserică.

Biserica e trupul lui Hristos. În Biserică se prezintă adevărul Scripturii. La fiecare slujbă.

Acolo în adunarea unde mergeai, se împarte Cina Domnului (sfânta împărtășanie) care oferă viață. Ție îți lipsește viața. Tu mori, dacă nu ai murit deja.

Îți lipsește hrana pentru suflet. Renunțand să mergi la Biserică, ai uitat și de rugăciune și de Biblie.

Realizez și nu doar eu, că reîntoarcerea ta în Biserică nu e simplă, dar e posibilă. Poți să mai citești o dată.

Toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu. Așa spune în Carte. Așa cred eu și tu trebuie să crezi. Caută urme ale credinței în inima ta.

În absența unui Dumnezeu atotputernic care se implică în restaurarea făpturilor Lui, am avea motive să nu credem.

Dumnezeu te ajută să revii. Tu trebuie să revii în Biserică. Aici e Hristos. Biserica e a lui Hristos. Hristos e al Bisericii.

Decide-te încă o dată

Uite ce ai putea face. Minuni nu se întâmplă de la sine. Tu ai decis deplin conștient să pleci, tu trebuie să te decizi pentru întoarcere. Decide-te omule drag.

Ia o foaie de hârtie și scrie pe ea toate motivele pentru care nu mai merită să te întorci în sânul Bisericii.

Ia o altă foaie de hârtie și scrie numele Isus Hristos. Ce cântărește mai greu? Ce câștigi că nu mai vii? Ce pierzi că ai întrerupt relația cu Hristos? Îți sugerez un posibil răspuns. Nu câștigi nimic valoros prin absență de la Casa Domnului, și pierzi totul aici și mai ales în veșnicie, cu atitudinea ta actuală.

Uite, pentru a-ți fi mai ușor să iei o decizie, începe să citești partea aceea din Scriptură pe care o numesc creștinii Noul Testament.

Rostește o rugăciune zilnic. Cere ajutor lui Dumnezeu ca să te reîntorci. Mai e ceva.

Sigur că în Biserică există creștini care se roagă pentru tine și ar fi tare bucurioși să te ajute poate și cu un sfat. Bine e să faci ceva.

În măsura în care faci ceva concret, se vor schimba lucrurile în viața ta.

Acolo acasă poți chiar reface relația cu Hristos cerându-ți iertare. Plângi înaintea Domnului.

Nu uita însă că e nevoie să vii în biserică și să te închini acolo în mod activ ca să păstrezi acea relație deosebită pe care ai reînnodat-o cu Hristos Domnul.

Vino înapoi. Cu cât mai repede cu atât mai bine.

Te așteaptă Tatăl. Te așteaptă frații și surorile tale. Cerul te așteaptă. Bine ai revenit acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *