Biserică

Biserica – iubeşti Biserica?

Dumnezeu iubește ce a creat. Omul, natura și.. Biserica. Da, Biserica e iubită de Dumnezeu. Biserica e creația lui Dumnezeu.

Omul neregenerat nu iubește Biserica. Care Biserică, mă veți întreba. Biserica lui Hristos. Biserica în care Dumnezeu e Dumnezeu, iar închinarea e caldă, nu glacială.

Există o singură Biserică. Unicitatatea lui Dumnezeu a dat naștere la o Biserică unică, formată din multe, foarte multe, biserici locale.

Creștinii, a căror viață a fost acaparată de păcat, încep și ei să nu mai iubească Biserica. Cum poți să nu mai iubești ceva atât de important pentru Isus? Să nu iubești ce Dumnezeu iubește și să spui totuși, că-L iubești pe Cel ce a născut Biserica?

Nu există ceva mai scump lui Dumnezeu pe pământ ca Biserica Lui. Dacă se uită cu milă spre pământ o face din pricină că aici e Biserica Lui.

Lipsa dragostei față de Biserica lui Hristos, determină căutarea unor scuze pentru a o părăsii. Și motive se vor găsi. Mă întreb dacă părăsești Biserica, ce-ți mai rămâne? Hristos e al Bisericii și Biserica a Lui Hristos. Părăsind Biserica îl părăsești pe Hristos.

Biserica nu e perfectă. Unii prea evlavioși vor spune că Biserica e sfântă, dar adunarea e păcătoasă. Citiți Efeseni 5. Biserica e sfântă prin sfințirea oferită de Dumnezeu și în măsura în care sfinții din Biserică se sfințesc. Dacă Biserica ar fi fost desăvârșită nu se mai găsea pe pământ. Din nou Efeseni 5. Atunci când Fiul va înfățișa Biserica, Tatălui, Biserica va fi fără prihană, fără pată, fără zbârcitură. Atunci. În veșnicie.

Nu există motive obiective să părăsești Biserica Lui Hristos. Poți să schimbi biserica locală, să părăsești o așa zisă biserică, unde Cuvântul nu mai e predicat. Vei fi înțeles dacă vei căuta o biserică unde cu adevărat Hristos, nu omul, e glorificat. Atunci când o biserică locală îți împiedică sfințirea, creșterea spirituală, vei fi îndemnat să ieși afară din mijlocul ei, dar vei căuta o altă biserică locală unde domnește Hristos.

Voi prețui Biserica. Voi fi parte din ea. Cu smerenie, cu bucurie și responsabilitate. Nu mă voi depărta de Biserică. Acolo sunt frații mei. Ne leagă aceeași credință, aceeași nădejde. Suntem îndrăgostiți toți de Domnul Bisericii, de Hristos.

Mântuirea mea, mântuirea noastră se realizează în Biserică. Cerul îl voi moștenii fiind parte din Biserică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *