Tineri

Rescrie povestea vieții tale

Povestea ta a fost până astăzi poate teribilă. Terifiantă. Eșec după eșec. Înfrângere după înfrângere. Ici colo câte un moment de respiro. Și toate acestea și pentru faptul că ai ales greșit. Contextului defavorabil i-a venit ca mănușă decizia ta. Ce-i drept nu tocmai cea mai înțeleaptă.

Povestea mea a fost una nu tocmai teribilă, totuși am lăsat poate de prea multe ori ca lucrurile să mi se întâmple. Am trăit poate pentru evenimente. Am lăsat altora libertatea să-mi facă programul. Ispitele m-au găsit nepregătit. Loviturile celui rău au găsit în mine fisuri și au afectat mult sufletul meu.

Povestea lui Pavel, sfântul Pavel, a fost una exemplară academic, totuși fanatismul lui față de religia sa l-a tras în jos. Povestea lui Pavel era asociată cu frica pe care o răsfrângea asupra creștinilor.

Povestea părinților tăi a fost poate una marcată de suferință, certuri, neînțelegeri. Povestea lor a marcat ființa ta. Peste ani parte din povestea lor ai preluat-o tu. Nu în aceiași parametrii, însă povestea ta e tributară felului în care ai crescut.

O nouă poveste

Povestea ta astăzi este… În două cuvinte ai putea să o descrii altfel?

Povestea mea din prezent trebuie să fie diferită de cea de ieri. Din cauza harului Domnului. Din pricina maturizării mele. Pentru faptul că nu sunt o ființă pietrificată în istorie.

În măsura în care trăiesc cu Dumnezeu, umblu efectiv în compania sfinților Domnului, trebuie că povestea mea se înnoiește.

Povestea apostolului Pavel a căpătat alte valențe. La momentul când scrie epistolele, el e alt om. Pavel poate depune mărturie despre povestea lui din trecut. Sfântul Pavel s-a întâlnit cu Hristos. Întâlnirea i-a fost ”fatală”. O altă poveste a scris acest bărbat, cu totul diferită de cea din trecutul lui.

Povestea ta și a mea trebuie să fie mereu și mereu actualizată. Tu ești ”determinat” la schimbare, la înnoire. Omul care nu își schimbă povestea mereu și mereu nu avansează, nu crește, ci se ”anihilează” singur.

O nouă poveste pentru toate compartimentele vieții

Viața mea și a ta de credință, de umblare cu Dumnezeu trebuie să cunoască noi și noi dimensiuni. Asta se traduce printr-o nouă poveste, Nu mai ești același. Oricum fizic, emoțional, noi nu mai suntem aceiași. Întrebarea e dacă conservăm o poveste sau scriem una nouă.

Relațional trebuie să scri o poveste nouă. Soția, prietenii, colegii, trebuie să remarce că devii un alt om pe zi ce trece. Nu rămâi același ranchiunos, sau dacă ești amabil, crede-mă poți fi și mai altruist decât ai fost până acum.

Copiii tăi ce spun oare despre tine? Ce fel de poveste le-ai oferit lor? Ai vrea să…, sigur că ai vrea. Reformulez. Te-ai gândit și ai făcut ceva ca să le oferi o altă poveste?

Viața ta din punct de vedere financiar a fost descrisă într-o anume poveste. Îndrăznesc să îți spun că poți rescrie și aici povestea. Ba chiar poți să ai poveste remarcabilă financiar. Trebuie să nu mai fi mulțumit cu povestea ta și să cauți idei. Să investești în tine. Să aplici informațiile primite.

Prin EL, Dumnezeu

Povestea ta din prezent poate fi una incredibilă prin muncă, efort susținut și sacrificiu. Totuși adevărata poveste și cea mai de succes poveste pe care trebuie să ți-o însușești o cunoaște Dumnezeu. Așa că sfatul meu are legătură cu EL. Dumnezeul triunic te poate ajuta. EL chiar își dorește nespus să intrii în binecuvântările sale.

Hai la EL. Hai la Dumnezeu. Caută sfatul Său. El îți poate oferii ”rețeta” ca să rescrii povestea. El îți poate oferii resursele necesare.

Nu uita însă că Dumnezeu lucrează prin oameni. Trimite și tu după Petru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *