Tineri

Conferința ”Un drum nou”

Tinerii au conferințe. Regionale. Naționale. Așa suntem organizați aici în Austria. Cineva a inițiat asemenea întâlniri și de atunci doar pandemia a oprit desfășurarea lor. Apreciem inițiatorii. Să fie binecuvântați.

Datorăm mult celor ce au slujit tinerii înaintea noastră. La slujba de dimineață chiar a fost apreciat un lider care a trudit pentru lucrarea de tineret, primind o plachetă de recunoaștere a slujirii lui. A fost prezent la conferință și actualul lider național de tineret.

Regiunea sud Austria

Orașe ca Grazul (al doilea oraș ca mărime din țara lui Mozart), Klagenfurt, Gleisdorf, Kapfenberg, Neudau și altele compun zona de Sud. Așa au făcut frații împărțirea, logic, s-au lăsat ”conduși” de geografie. Avem 12 biserici în zona de sud care dau sute de tineri.

De data aceasta în Kapfenberg

Anul acesta am organizat conferința în Biserica Maranatha din Kapfenberg. O Biserică încăpătoare pentru conferința de regiune. În zonă avem și unde servi masa între cele două sesiuni.

Kapfenberg-ul e un orășel cu multă industrie, dar și destule ferme de animale. Localitatea e înconurată de munți. Natură. Sănătate.

Biserica are tineri minunați, frumoși și dăruiți. Ca peste tot. Tinerii s-au ocupat de organizare, pregătirea pentru închinare, primirea tinerilor din zonă și nu numai. Toți cei care și-au adus aportul privind organizarea conferinței, merită felicitări și îi asigur de aprecierea mea.

Cântăm cântăm și ne rugăm

Liderul regional de tineret a condus slujba de dimineață. Tinerii pe care el îi slujește (Biserica Logos Gleisdorf) ne-au slujit prin cântare. Seara, tinerii din Maranatha Kapfenberg ne-au condus în prezența Domnului cântându-i laude. Au mai cântat tineri din bisericile Sion Graz, Bethel Zeltweg, Philadelphia Neudau, Bethel Oberwart. La rugăciune am fost motivați de câțiva lideri de tineret din regiune.

Predicatorul

Am chemat de departe un om al lui Dumnezeu. Din îndepărtata Suceavă. Pastorul Codruț Ciubotari de la Biserica Filadelfia.

Pastorul Ciubotari s-a pliat foarte bine pe stilul evenimentului. Slujirea tinerilor îi vine mănușă. A predicat la cele două sesiuni din aceeași carte, Evanghelia după Ioan.

Mesajul biblic a fost clar și actual. Tipul de predicare ales a fost expozitiv. Am fost învățați, confruntați și chemați să mergem pe drumul cel nou cu Isus Hristos.

Drumul cel nou e trasat de Isus. Umblarea pe el presupune acceptarea lui Isus ca Miel de jertfă. De aici pornim și nu ne oprim.

Hristos Isus ne mântuiește, dar ne și oferă puterea să trăim pentru El. Fratele Codruț ne-a zugrăvit ”drumul cel nou” și în concepte ca supunere și cunoaștere. Ambele sunt responsabilitatea noastră pe drumul cel nou. Să ne supunem Domnului și să-L cunoaștem pe Acesta.

Cuvântul transmis la sesiunea a doua, a avut în prim plan perspectiva slujirii. Nu suntem doar mântuiți, ci și echipați cu argumente, cu un scop clar, cu putere, cât și cu un mesaj pe care să-l ducem oamenilor. Slujirea pe drumul cel nou e o realitate, un fapt pe care trebuie să ni-l asumăm.

Dedicare și rededicare

Se obișnuiește ca la sfârșitul conferinței să existe un moment de chemare la dedicare. Chemare la ascultare, conform cu mesajul adus. Pastorul Ciubotari e hăruit nu doar să predice într-un mod exemplar, ci și să cheme tinerii la asumarea mesajului evangheliei și trăirea lui într-un mod practic.

Răspunsul tinerilor a fost copleșitor. Apreciem aceste momente când tinerii se angajează și promit să slujească Domnului. Personal cred că momentele de analiză și rededicare sunt o necesitate în viața creștinului, în mod special în viețile tinerilor. Atunci când răspundem pozitiv cercetării Domnului, așezăm o piatră de hotar de care ne vom aduce aminte și ne vom lua în serios angajamentul.

Mulțumim Domnului pentru manifestarea prezenței Lui. Mulțumim fiecărui tânăr prezent la părtășia noastră. Mulțumim celor ce s-au implicat pentru ca închinare și organizarea să se desfășoară într-un mod plăcut.

Umblăm cu Isus pe drumul cel nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *