Viață creştină

Neemia – mai mult decât un paharnic

A trăit la curtea unui mare rege, cunoscut ca Artaxerxe. Era paharnicul împăratului. Viața ce o ducea era bună, nu părea să-i lipsească ceva. Totuși, Neemia alege să nu se mulțumească cu propriul confort, ci să se facă util.

Provocarea unora dintre noi se numește confortul și bunăstarea. Idolul modern poate fii identificat și ca forma cea mai pură de egoism și plăcere. Neemia putea să-și vadă de treburi, nu să întrebe care e situația orașului Ierusalim și a iudeilor scăpați din robie.

Există o situație des întâlnită să fii întrebat sau să întrebi “cum ești”. Cei mai mulți “nu dăm din casă”, ci ne rezumăm la “bine, tu?”. Unii oameni însă îndrăznesc să îți spună durerea lor. Ce faci cu informația? Ești deschis să ajuți?

Neemia a folosit informația spre binele evreilor. A început să se roage Domnului. A cerut ajutor împăratului. A părăsit capitala imperiului și s-a angajat să facă mai mult decât să rostească un “Doamne ajută”.

Eroul nostru s-a expus ridiculizării și chiar mai mult, pericolului de a fi ucis. Inima lui bătea pentru oameni. Iubirea față de națiune și țară la determinat să renunțe la confort și sine.

Neemia iubea pe Dumnezeu. El știa că planul lui Dumnezeu pentru națiunea lui Israel e de ridicare. Angajarea lui Neemia în refacerea zidurilor i-a adus glorie lui Dumnezeu și binecuvântare poporului Său.

În cazul în care dorești să fi folositor lui Dumnezeu și semenilor tăi, nu trece nepăsător pe lângă ei, ci interesează-te de situația lor. Se poate că în anumite cazuri e necesar doar să te rogi, însă acolo unde e de pus mâna, acolo unde e de sfătuit, nu te da înapoi.

Menirea ta pe pământ e mai mult decât lupta pentru existență. Dumnezeu vrea să fii o sursă de binecuvântare pentru cei din jurul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *