Merită Citit

Istovit de ascultare – Ron Moore

Titlul cărții surprinde. Obiecția principală pe care o putem ridica este una idealistă, în sensul că, viața de creștin e una extraordinară. Da viața creștină e cea mai minunată viață pe care un om o poate trăi, doar că, creștinul trăiește în lume și e om. Astfel că, dacă suntem realiști, vom recunoaște: nu trăim întotdeauna pe înălțimi. Realismul e punctul de pornire pentru rezolvarea tuturor situațiilor ivite.

Cartea lui Ron Moore tratează problema oboselii spirituale. Scopul cărții enunțat succint și scris de editură pe copertă, e următorul: cum să ne revenim din oboseala spirituală.

Cine slujește obosește spune autorul. Indiferent de slujirea pe care o facem. Motivele oboselii pot fi multiple, cert este că Satan caută să folosească oboseala împotriva noastră.

Volumul acesta nu se adresează doar slujitorilor, ci tuturor creștinilor. Înainte ca mesajul cărții să fie cuprins între cele două coperți, el a fost predicat în Biserica Bible Chapel din Pittsburgh, Pennsylvania.

Obosim având așteptări, de la oameni, și chiar de la Dumnezeu. Atunci când împlinirile nu ne sunt satisfăcute, ne încearcă sau chiar cuprinde o stare de dezamăgire. Obosim din cauza dezamăgirilor.

Pastorul Moore, a fost inspirat în mesajele lui de experiența lui David care, urmărit de Saul se refugiază în Țiclag. Decizia lui David, conform Scripturii, a fost determinată de oboseală. A obosit în timp ce fugea de Saul, socrul lui.

David s-a hotărât să plece la fillisteni pentru că, spune Ron, și-a fost lui însuși sfătuitor. Auto-sfătuirea este calea cea mai periculoasă pentru sufletul obosit. Nu avem voie să rămânem singuri când obosim. Nu te depărta de comunitatea credincioșilor. Dumnezeu trebuie să ne fie sfătuitor prin textul inspirat, Biblia.

În partea de final a cărții, autorul, vorbește despre recuperarea lui David, dar, și despre cum ar fi de dorit să procedăm pentru a ne întoarce din nou cu fața înspre Dumnezeu.

Teza lui Ron Moore este enunțată de ideea că atunci când obosim, nu suntem predispuși să renunțăm la Dumnezeu, ci să luăm o pauză de la El. Asta e mișcarea Celui rău, să ne facă să credem că soluția eliberării de oboseală se găsește în atitudinea de genul “las-o mai moale cu Dumnezeu”.

Cartea e sub 200 de pagini, scrisă frumos, va fi o lectură ușoară și benefică. La finalul fiecărui capitol, autorul, ne oferă o secțiune de reflecție, propunând câteva întrebări spre analiză.

Volumul lui Ron Moore, apărut la Casa Cărții Oradea e actual pentru că, oboseala e mai mereu prezentă în viața celor ce sunt activi, și se adresează fiecărei generații.

Lectură cu folos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *