Merită Citit

Vânt proaspăt, Foc proaspăt – Jim Cymbala

Am auzit de cartea pe care o recomand pentru lectură, de mai mulți ani. Anul acesta însă, am cumpărat-o de la librăria Bisericii Elim din Viena și am reușit și să o citesc. Apropo, au cărți foarte bune acolo.

Cartea e scrisă de pastorul Jim Cymbala, împreună cu Dean Merril. Jim Cymbala e pastorul Bisericii Broklyn Tabernacle din New York (vă spune ceva asta? Corul mixt al Bisericii e celebru)

Volumul acesta a fost publicat în anul 1997 în America iar la 2 ani distanță a apărut traducerea în limba română. 

Jim Cymbala a început să păstorească Biserica brooklyn Tabernacle în anul 1972. Starea bisericii și greutățile slujbei sunt descrise în carte. De fapt cartea e un fel de prezentare a lucrării Domnului în Biserica din New York, alături de îndemnuri prețioase pentru a lăsa Duhul Sfânt să lucreze atât în viețile noastre cât şi în Bisericile pe care le frecventăm și/sau slujim.

În finalul acestui material voi atașa coperta și cuprinsul cărții. O carte scurtă spun eu, doar 211 pagini structurată în trei părți, adunând un total de 11 capitole.

Accentul pus de pastorul Cymbala și Biserica Brooklyn Tabernacle din New York pe rugăciune, predarea controlului slujbelor divine Duhului Sfânt, au determinat o creștere explozivă a Bisericii. Pentru toți aceia dintre noi care nu suntem adepții ”mega-church”, vom descoperii în carte faptul că această creștere numerică nu s-a produs artificial, prin renunțarea la acele părți din Evanghelie care deranjează păcătosul, ci dimpotrivă, pastorul Cymbala a predicat tot adevărul Sfintelor Scripturi.

Jim Cymbala s-a deprins ca atât el cât şi Biserica să fie deschişi pentru oameni a căror viață a fost distrusă de păcat.

Deschiderea față de Duhul Sfânt și practicarea rugăciunii, a fost urmată de o adevărată manifestare a Duhului Sfânt la un nivel extraordinar, prin eliberări de sub autoritatea Satanei.

Mulți oameni care s-au mântuit acolo au fost înainte oameni cărora probabil nu le mai dădea nimeni nici o şansă, gen drogați, prostituate (atât femei cât şi bărbați).

Așadar vă îndemn să citiți cartea și să urmați îndemnurile scrise acolo.

De ce să nu ne bucurăm și noi, de o manifestarea mai profundă a Duhului Sfânt în viețile și bisericile noastre? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *