Viață

Încurajare pentru cei deznăjduiți!

Când crezi că viața vrea să te doboare, nu te lăsa.

Cel mai uşor este, atunci când “te întâlnesc” vitregiile vieții, să te dai bătut. Să renunți. Să fugi. Să te izolezi. Nu fă asta.

Nu evita realitatea. Confrunt-o. Atitudinea de azi te va ajuta mâine când poate povara va fi mai grea. Poate că mâine îți va ieşii în cale un leu, în loc de câinele de azi. Dacă azi dai bir cu fugiții, poate că de un câine mai scapi, dar un de leu?

Rezistă

În fața furtunii care vrea să măture cu tine, nu ceda. Stai dârz. Scoate pieptul în față şi nu te lăsa doborât. Ridică catargul, altfel vântul fioros dă cu tine în toate direcțiile.

Furtuna de care ai parte te poate căli sau doborâ. O laşi? Se va bucura cel rău. Cei răi.

Viața, da viața nu e totdeauna simplă şi nici uşoară. Dumnezeu a blestemat pământul să facă spini şi mărăcini care împung. Spinii intră adânc şi rup tot.

Ce trist că nu spinii trandafirilor dor cel mai tare, ci ”oamenii-spini”. Pe Isus nu l-a durut cununa de spini cât l-a durut atitudinea poporului, a soldaților. De preoți şi farisei era convins. Ce putea aştepta de la ei?

Boala aceea care dă peste tine, nu e spre nenorocirea ta. Tu fiu şi fică de Rege, nu vei fi doborât(ă). Dumnezeu îngrijeşte de tine, acolo în greu.

Nu dispera, Isus a purtat pe lemnul de blestem şi durerea ta. Va trece greul. Nu va ține veşnic. Nu trebuie să crezi asta, dar trebuie să supraviețuieşti până se sfârşeşte suferința, cuptorul.

În groapa cu lei Daniel a stat o noapte, cei trei prieteni au stat mult mai puțin. Doar trebuie să rezişti. Şi crede-mă, vei rezista. Eşti în stare de mai mult greu decât cel actual, dar nu pentru că eşti singur, ci pentru că El e cu tine. Acolo în camera obscură, acolo la firma respectivă, acolo între ei, care nu te iubesc. În cel mai fericit caz te ignoră, dar se poate şi să vrea să nu-ți mai vadă chipul.

Rezistă. În boală sau climat rece, de gheață. Rezistă. În definitiv eşti a Lui, a Domnului. A promis să vadă de tine. Să îngrijească ființa ta.

Iubește. Întotdeauna

Da. Încă ceva.. foarte important. Continuă să iubeşti. Pe toți. Prin iubire faci diferența. Prin iubire îți înseninezi zilelel.

Iubește-L pe EL, pe Dumnezeu tot mai mult, în ciuda faptului că îngăduie greul, suferința.

Iubește-i pe ei, pe cei care te apasă, pe cei care pun presiune pe tine. Acum e timpul să emani aroma dragostei. Iubește-i că sigur, dacă fac asemenea fapte, sunt prizonieri care au nevoie de salvare. Tu dacă iubești, ești liber. Iubindu-i le crești șansele să devină și ei liberi.

Când crezi că viața vrea să te doboare, nu te lăsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *