Tineri

Un mesaj direct pentru tine, băiete

În numele fetelor rănite şi folosite, al fetelor, care nu vor să cedeze, sau să mai cedeze, dar voi băieților, nu mai încetați cu insistențele.

Ce ție nu-ți place…

Nu-mi spune că-ți place, îți doreşti să fii folosit. Nici vorbă. Dacă îți dai seama că te-a folosit, eşti în stare, wow, să spargi, să te răzbuni.

Dar tu, flăcăule, de ce foloseşti? De ce te foloseşti de inocența ei, de faptul că e vulnerabilă?

Nu fi cum nu ți-ar plăcea să fii cunoscut

Nu fi un bădăran, un vulgar. Nu te atinge de demnitatea ei, a fetei pe care o placi, că de iubit… e cale lungă. Nu frânge inimile fetelor. Nu dezonora curăția lor. Nu distruge viitorul lor.

Nu fi un mincinos. Nu te juca cu vorbele. Nu tradu fata. Ce rost are? Dovedeşte că iubeşti, nu dovedi că eşti un om neînfrânat.

Dacă nu-ți doreşti să se vorbească despre tine ca despre un om cu moravuri uşoare, am un pont pentru tine: nu fi un om ieftin, un tânăr care se necinsteşte şi care necinsteşte, şi nu se va vorbi aşa despre tine.

Nu frânge inima tatălui şi a mamei ei

Au investit acei părinți în fata lor, şi nici în cele mai negre coşmaruri nu-şi pot imagina ca fata lor să eşueze lamentabil în brațele unui neserios.

Vei deveni tată. Vrei să se comporte prietenul fetei tale cum te comporți tu azi cu fetele? Ai vrea să auzi că fata ta a fost necinstită de un derbedeu, care se dădea drept altcineva?

Nu distruge destine

Eşecul moral în domeniul sexual nu e perceput de băieți la fel de tragic ca de fete. Băieții se spală pe mâini şi merg mai departe, pe când fetele suferă, cele mai multe regretă decizia de a fi cedat şi trăiesc adevărate drame.

Fetele trebuie să traiască cu ruşinea că va trebui să spună viitorului soț că nu au fost atente, vegheatoare. Ce spaimă!

Nu e moral să închei un legâmânt de căsătorie ascunzând eşecul tău. O relație de succes se bazează pe transparență.

Înțelege că plăcerea ta de o clipă, poate distruge vieți!

Nu am auzit băieți care să plângă, care să fie ispitiți să-şi curme viața, dar sunt destule fete care au fost distruse când au realizat ce au făcut.

Faptele tale se vor întoarce asupra capului tău

Există în cer un Dumnezeu care te cunoaşte, care ne cunoaşte. Dumnezeul acesta care a decretat curvia ca fiind păcat, mare păcat, e drept şi milostiv.

Vei plăti pentru păcatul tău, fiindcă tu ştii (oricine ştie) că Dumnezeu cere curăție, să ne păstrăm virginitatea până la căsătorie.

Dumnezeu iartă, se îndură, primeşte pe cel care se pocăieşte, dar Dumnezeu e foarte supărat pe tine, cel care te complaci în acel păcat.

P.S. În definitiv băiat, fată, fiecare e responsabil de păcatul lui, dar găsesc băieții mult mai vinovați pentru că ei provoacă, ei insistă, ei dărâmă garduri, doar ca să se simtă bine, fără să le pese de sentimente, de viitorul acelor fete.

P.P.S. Tinere ce trăieşti rănind sufletele sensibile, ființele gingaşe, opreşte-te! Isus te iubeşte! Are har şi pentru tine, dar pune capăt păcatelor tale.

4 Comments

  • Romi

    Foarte bine scris și atent. De cumva, cineva s-ar simți ofensat de caracterul incisiv, direct și tranșant al articolului, ar trebui să facă diferența între o descriere universală a băieților din zilele noastre, ceea ce autorul nu face, și tonul imperativ al mesajului, ceea ce autorul transmite. Foarte relevante gândurile așternute în scris în articol!

  • Vlad Anna

    Foarte bine punctat ,Doamne dă intelepciune fiilor si ficelor noastre,sa si pastreze puritatea si cugetul curat,si Tatăl cel ceresc va binecuvânta pe fiecare.Multumim Samuel pentru tot ce dăruiesti tinerilor ,harul sa fie cu tine in tot ceea ce faci.Te iubesc ,fiule !(mama)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *