Evanghelizare

Îl cunoşti tu pe Dumnezeu?

Dumnezeu e prea departe şi distant pentru a putea fi cunoscut de către noi oamenii. Dumnezeu e atât de aproape de noi încât doar cine nu vrea nu beneficiază de cunoaşterea Lui. Adevărul e undeva la mijloc. Dumnezeu se apropie de noi îndeajuns de mult, pentru a ni se face de cunoscut,  fără însă a se confunda cu noi oamenii.

Cunoaşterea lui Dumnezeu este însăşi dorința Lui. Nu doar atât, ci Dumnezeu crează cadrul ca noi, creația mâinilor Lui, să ajungem să-L cunoaştem. Responsabilitatea ultimă însă, în procesul cunoaşterii Lui ne aparține.

A-L cunoaşte pe Dumnezeu e o chestiune extrem de serioasă. Nu există ceva mai important pe pământ pentru care să te zbați, pentru care să investeşti. Oamenii care Îl cunosc pe Dumnezeu au posibilittaea mântuirii. Scapi de iad şi ajungi în rai, doar dacă faci din cunoaşterea Creatorului țelul tău.

Cunoaşterea lui Dumnezeu funcțioază la fel ca şi cunoaşterea unui om, e vorba de relație nu de religie, de intimitate nu de ritual.

Dumnezeu se descoperă pentru a fi cunoscut prin Biblie

În revelația scrisă, Dumnezeu şi-a descoperit atât caracterul cât şi voia Sa. Astfel că, dacă există vreo certitudine pe pâmânt legată de Dumnezeu, acea certitudine se numeşte Sfânta Scriptură.
Mesajul Bibliei e acelaşi pentru toți oamenii. Indiferent în ce cultură trăieşti sau ce limba vorbeşti, prin Biblie, poți ajunge să-L cunoşti pe Dumnezeu.

Dumnezeu se manifestă pentru a fi cunoscut în viața Bisericii

Credincioşii care formează Biserica creştină sunt persoane care Îl cunosc mai mult sau mai puțin pe Dumnezeu. Interacțiunea cu oamenii Bisericii poate fi un ajutor deosebit în cunoaşterea lui Dumnezeu. E oarecum logic ca să cauți să cunoşti ceva de la cei care au o doză de cunoaştere. Credincioşii sunt oameni inițiați în credință care au ca scop în viață îndrumarea celor ce nu-L cunosc pe Dumnezeu, să-L cunoască.

Dumnezeu se descoperă prin Sine însuşi oamenilor

Atotputernicia Lui Dumnezeu face posibilă descoperirea Lui în mijloace şi sub forme pe care El le agrează, aşa că înțelept din partea noastră este să fim deschişi şi să primim descoperirea Lui. E bine de clarificat că Dumnezeu nu se va contrazice pe sine, drept urmare descoperirea Lui se va încadra în învățătura Sfintelor Scripturi.

A fi deschis ca Dumnezeu să ți se facă de cunoscut înseamnă să-ți doreşti şi să te rogi pentru aceasta, dar şi să uzezi de mijloacele amintite mai sus prin care Dumnezeu poate fi cunoscut.

Dumnezeu foloseşte diverse aspecte pentru a ajunge să-L cunoaştem

În viață experimentăm situații de înaltă încărcătură emoțională, dar şi pline de tragism. Nu orice fapt ce ni se întâmplă e vreun semn de la divinitate, dar nu de puține ori, Dumnezeu vrea să ne facă atenți şi îngăduie momente prin care să ni se descopere. Indiferent că e vorba de o reuşită în viață, un succes în vreo afacere sau de ce nu, o boală sau pierdere a cuiva drag, Dumnezeu poate să ne trasmită mesajul dragostei Lui. Voi fi eu atent, sa identific dacă nu cumva Dumnezeu mi se descoperă?

Dacă eşti mânat de cele mai bune gânduri, dacă îți doreşti ce e mai bun pentru tine şi viața ta, îți spun că nu există ceva mai minunat ce ți se poate întâmpla în viață, decât să-L cunoşti pe Dumnezeu şi să dezvolți o relație cu Acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *