Viață

Cum să faci față gândurilor negre?

E atât de uşor să te laşi dus de val. De valul gândurilor negre. Teribil de uşor.

Gândul cel rău te va conduce spre nemulțumire de sine, de ceilalți, te poate trânti la pământ. Fiecare gând deprimant e în stare să te golească de orice urmă de energie.

Duhul tristeții dacă va pune stâpânire pe mintea ta, te va acompania la trezire şi adormire. O, ce nefericit poți deveni în prezența amărăciunii, mâinile îți vor fi legate, picioarele le vei simți grele.

Gata. Destul cu descrierea (fie ea şi sumară), deşi vreau să arăt că te înțeleg. Îmi doresc să simți empatie prin cuvintele pe care le scriu. Te iubesc suflete trist. Vreau să te ajut, să găseşti încurajare, de ce nu, poate să luptăm împreună ca să vedem lumina de dincolo de nori.

Ce e de făcut? Ce nu e de făcut? Poate fi luată şi aceasta în considerare. Nu vreau să fiu simplist, nici nu pot să ofer o rețetă în câțiva paşi. Sufletul amărât are nevoie de un alt suflet care să-l înțeleagă şi mai are nevoie de leac pentru durere.

De la El ne vine izbăvirea

Ancorează-te puternic în Hristos. Agață-te de El. Strânge-te cu amândouă mâinile de El. E unica şansă şi de ce nu, singura soluție. Ce vreau să spun este că în El şi din El vine rezolvarea ta. Prin oameni tot El lucrează. Până la urmă, El aşază oamenii potriviți lângă tine ca să te susțină.

Isus e aproape oricând, nu e niciodată deranjat de apelul tău. Strigă-I Numele. Orice temere, fiecare dezamăgire adu-o la picioarele Lui. Promisiunea e limpede şi clară, “El însuşi îngrijeşte de voi”.

Plângi înaintea Lui, dar nu mai plânge de disperare. Plânge cu nădejde, te aude, te vede şi chiar te ajută Atotputernicul.

Poverile sunt pentru descărcat nu pentru purtat

Experimentează descărcarea poverii cu soțul sau soția (dacă se poate), sau cu un om matur spiritual. Nu ne dăm seama câtă uşurare e doar să vorbim despre problemele noastre, chiar fără să primim vreun sfat.

Adunând în noi amărăciune după amărăciune, frustrare după frustrare, sau chiar nelinişte după nelinişte, nu ne oferim nici o şansă pentru a ieşi din starea nefericită în care ne aflăm.

Caută şi găseşte persoana potrivită care să empatizeze cu tine şi să păstreze şi discreția. Du-te la slujitorii lui Hristos. Slavă Domnului mai sunt oameni dedicați lui Hristos şi cu inimă mare pentru oamenii suferinzi şi nu numai.

Îmbrățişează speranța

Decide-te în fiecare clipă să te poziționezi de partea vieții, nu a morții. Tu ai de trăit ani şi zeci de ani, nu te lăsa copleşit de negură, de ceață.

Propune-ți mereu şi mereu să vezi frumosul în orice lucru. Priveşte lumea în culori, cum a fost creată. Îmbrățişează speranța.

Viața trăită cu speranță e o viață în care, atunci când treci prin valea umbrei morții, eşti convins că Cineva e cu tine, tu nu reuşeşti să-L vezi de umbrele prelungi ale serii, dar El e credincios.

O, suflet drag, alege speranța că greul va trece. Întunerecul nopții va fi străpuns de lumina zorilor.

Încarcă bateriile

Odihneşte-te. Trupul tău are nevoie de odihnă, mintea ta de asemenea. Nu poți înlocui cu nimic odihna primită prin somn. Vei vedea tu însuți că după o noapte odihnitoare, vei gândi mai limpede, mintea ta odihnită nu va mai plăti tribut aşa de uşor negativismului şi pesimismului.

Plimbarea prin natură şi hrana sănătoasă să facă parte din activitatea ta zilnică. O plimbare bună, dacă se poate afară din oraşul aglomerat de maşini şi fabrici, va face minuni pe termen lung. Să nu-ți lipsească vitaminele, pe care nu le poți obține mâncând hrană procesată.

Dumnezeu te ajută, în jurul tău sunt persoane care vor veni în întâmpinarea nevoilor tale, dar cea mai mare responsabilitate o porți tu, e lupta ta, pentru binele tău.

Ai încredere îm Dumnezeu că schimbarea e posibilă. Poți deprinde mintea să nu te mai tulbure cu o gândire defectuoasă. Vei reusi!

2 Comments

  • Vlad Anna

    Ma bucur ptr mesajul tău ,Dumnezeu sa te binecuvinteze cu tot ce ai tu nevoie si scumpa ta familie ! Mare har sa poți asterne pe hârtie asa frumoase sfaturi ,venite de la Dumnezeu care ți le descoperă .Fie laudat Dumnezeu !binecuvântă ne Doamne cu voința si imfăptuirea a tot ce ne înveți.Amin Amin Amin.Te iubesc fiul meu Samuel.🙏❤❤❤🙏

    • Samuel Vlad

      Mulțumesc din toată inima mami. Încurajarea dumneatale înseamnă foarte mult pentru mine.
      Mă rog să te bucuri de zile fericite, având parte de însoțirea Domnului Hristos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *