Biserică,  Scurte,  Viață creştină

Două adevăruri despre botezul nou testamentar

Legământ cu Dumnezeu

Botezul tău e oficializarea relației cu cea mai importantă Persoană din univers. La inițiativa Lui tu ai răspuns afirmativ. Declarația pe care o vei face în apă e  un angajament de credincioșie față de Dumnezeu.

Legământul pe care îl închei azi, vorbește despre faptul că tu schimbi tabăra. Faci pasul din împărăția întunerecului în cea a luminii. Acest fapt e urmat de nespuse binecuvântări, totuși cel care te-a pierdut va lupta pentru ca să te pervertească din nou. 

Dumnezeu se angajează să te protejeze, dar să te și ajute să-ți respecți promisiunea credincioșiei.

Nu uita așadar, legământul cu El așteaptă credincioșia ta.

Apartenență la Biserica lui Hristos

Botezul tău mai este și oficializarea intrării tale în Biserica creștină, care e trupul lui Hristos. Se schimbă statutul tău, ai devenit fiu de Dumnezeu primești frați și surori. 

Începând de astăzi, poți sta la masă cu Domnul și aleșii Lui. Nu doar că poți, dar și trebuie să te împărtășești cu trupul și sângele Domnului. În împărtășire stă însăși viața ta spirituală. Ai și harul să speli picioarele sfinților.

Într-un mod cât se poate de concret, te vei putea bucura de ajutorul pe care slujitorii Bisericii ți-l pot oferii. Lupta spirituală se duce în mod individual, dar susținut cu post, rugăciune și consiliere. Nu uita de mărturisirea păcatelor.  

Privește peste marea adunare de sfinți, ei sunt frații și surorile tale. Nu ești singur, nu lupți singur, ci alături de bravii urmași ai lui Hristos.

Nu uita așadar, apartenența te invită să ții aproape de Biserică și să ceri ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *