Tineri,  Viață

Cum te pregăteşti pentru zilele grele?

Azi eşti sus, la înălțime. Este o vorbă “pe cai mari”.
Ai un job bine plătit. Familia ta e bine văzută. Toți te respectă, unii sincer, alții… nu au încotro.
Oricum atunci când în mediul în care te învârți, îți faci bine treaba, oamenii te apreciază.
Cânți bine, predici bine, conduci bine. Adică eşti un lider lăudat, apreciat, (aplaudat?) Nu. Nu aplaudat. Hai că-i prea de tot.

Mâine poți avea un necaz. Relația cu soțul sau soția nu mai funcționează în parametrii normali. Copiii, dragii de ei, în câte moduri pot, dar ai noştrii nu o fac, frâng inima părinților.
E posibil să pierzi locul de muncă, e realistic să fii diagnosticat, ai milă Doamne.

Mă întreb ce vei face mâine. Ce voi face eu. Mâine poate fi ziua cea rea, o nenorocire de zi. Războiul “bate la uşă”. Ce voi face?

Voi fi singur poate. Costumul acela elegant, că maşa aceea apretată sigur vor zace în şifonier. Rochia aceea extraordinară, cu care ieri ai întors capetele multora îi va fi făcut poate loc unui halat de spital. Telefonul care zilele trecute nu se mai oprea din sunat, ca niciodată tace. Te uiți la el şi urli. “Unde sunteți toți ăia de ieri care m-ați aplaudat? Unde sunteți voi cei care ați dorit compania mea?”


Ai vrea să fie poate mama lângă tine, dar tu te-ai închis în cameră şi ai strigat la ea să te lase în pace. Nu ar strica brațele tatălui să te cuprindă, ce te-ai m-ai linişti, dar pe tata nu-l suporți când îți merge bine.

Postezi o fotografie şi poate că toți dau like ca până acum, dar nu citesc frustrarea ta. Nu reuşesc să vadă disperarea din ochii tăi.

Ce voi face mâine? Față în față cu durerea, cu răspunsul la care nu mă aşteptam? Care va fi reacția mea? Cum voi trece prin vale?

Am oare nişte “piloni” pe care să mă pot baza, lăsa? Am oare nişte relații profunde cu apropiații, lăsați aia cu “am sute, sau mii de followers”. Alea nu-s relații. Am relația cea mai importantă cu Dumnezeu în regulă? Îndrăznesc să strig la Dumnezeu?

Uneori trecem foarte greu prin etape grele din viață cu toate că îl slujim sincer pe Dumnezeu, cu toate că avem familia lângă noi. Nu vreau să-mi imaginez cum am putea trece prin valea umbrei morții fără Dumnezeu, fără susținerea prietenilor sinceri care sunt nişte credincioşi ai lui Dumnezeu.

Pregăteşte-te indirect pentru zilele grele, făcând din Dumnezeu Stânca ta. Pregăteşte-te indirect de văi, de experiențe tulburi, având aproape familia, Biserica.

O, nu îndrăzni să te avânți în noapte fără Dumnezeu, fără protecția Lui. Să fim profunzi nu superficiali în relația cu Domnul şi cu sfinții Domnului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *